בסוף השבוע האחרון התגלתה חבלה קשה נוספת בכרם נחלי טל הממוקם בין היישובים נריה לנחליאל שבמערב בנימין. כחמש מאות שתילים נעקרו וציוד ההשקיה הושחת וניזוק קשות. 



"זו הפעם הרביעית בה פלסטינים ואנשי שמאל מחבלים בכרם השוכן על אדמות מדינה שהוחכרו על ידי הסוכנות היהודית לבעל הכרם, שלומי כהן מהיישוב דולב", אומרים בדולב ומספרים: "לפני כשבוע וחצי, הגיעו לכרם עשרות פורעים ערביים ממזרעת קביליה, מובלים ומוסתים בידי פעילי שמאל, חלקם מחוץ לארץ, וביצעו חבלה בהיקף של עקירת כ-3,000 שתילי גפן והרס מערכות ההשקיה במקום. הנזק הישיר נאמד אז בכ- 60,000 ₪ והעקיף בכ- 120,000 ₪".



בדולב מזכירים כי "כל זאת ,לאחר שב- 17.10.07 ,אנו תושבי דולב,יצאנו עם כבאית, לסייע לתושבי מזרעת קביליה בכיבוי שרפת גזם וקוצים גדולה, שהשתוללה ואיימה לשרוף 150 עצי זית של מזרעת קביליה".



"אנו מגנים בחריפות את המשך התופעה שבה הריסת רכוש יהודי הפכה לטרנד של בילוי סוף שבוע בקרב תושבי האזור הערביים, ואת העדר התגובה המתאימה והמספקת כנגד חבלות הזדון של תושבי האזור ברכוש יהודי חוקי ותובעים מן השב"כ, צה"ל והמשטרה לאתר את האחראים להרס המתמשך באזור ולמצות את הדין בכל חומרתו עם מי שימצא אחראי הן לשילוח והן לביצוע ההרס עצמו", נמסר מדוברות הישוב דולב.

מתחקיר ראשוני של משטרת ישראל על אירוע עקירת הגפנים עולה כי נעקרו כ-300 שתילים וכי נגרם נזר לצינורות ההשקייה במקום, מהמשטרה נמסר כי נעצרו עד כה עשרים חשודים במעשה מהאירוע הקודם של עקירת הגפנים וכנגד 15 מהם הוגש כתב אישום, "נרכז מאמץ לחקירת עקירת הכרמים בנריה", אמרו במשטרה ובישרו שיש צפי למעצרים נוספים בפרשה.