ערוץ 7 מביא את סיפורו של חסיד ברסלב, שכאב את ביזוי קבר יוסף ופנה לשר הביטחון, אהוד ברק, שיפעל לשיפוץ המקום. החסיד הפעיל ב"ועד שוכני שומרון", מספר כי הרעיון עלה בדעתו לאחר ששמע כי שר הביטחון הורה להתיר כניסת חמושים פלסטינים לעיר שכם בשבוע שעבר.
"לאחר שמעתי על כך שלחתי מכתב לשר הביטחון ובו ביקשתי ממנו: אם אתם מעבירים את האחריות הביטחונית על שכם לפלשתינאים, אנא בקשו שישפצו את המקום המוזנח שמשמש גם כמזבלה. את המכתב שלחתי גם לח"כ מנחם פורש שהעביר אותו לשר, וגם לאלוף הפיקוד", הוא מספר.
"הרעיון שאמרתי שניתן להעביר לפלסטינאים הוא: אתם חיללתם את הקבר, עכשיו כשחוזרים לסטאטוס של אחריות ביטחונית שלכם, שפצו את מה שחיללתם".
כעבור יומיים נתקבלה תשובה מפתיעה מעו"ד רות בר, עוזרתו האישית של ברק ולפיה: "במהלך חג סוכות בוצעה כניסה באבטחת צה"ל לקבר, ובשעות התפילה שיפצו מספר מתפללים את המתחם. מאז הקירות נשרפו על-ידי פלשתינים פעם נוספת.... בעקבות פנייה לראש מינהל תיאום וקישור בשכם מוועד שוכני שומרון, מתקיימים מגעים מול מושל שכם בניסיון להביא לשיפוץ נוסף של המתחם".
מוסיף ומספר החסיד: "בשבת האחרונה קיבלתי פניה מגורם פלשתיני שאני איתו בקשר, והוא דיווח לי שמשאיות הוציאו זבל בשבת מהקבר. במוצאי שבת הותרה הכניסה לקבר וצילמנו את התמונות שנמצאות כאן לפניכם, בתמונות רואים שהרי הזבל פונו בשבת, אמנם המצבה של יוסף עדיין מנופצת אך הפלשתינאים התחילו לסדר את האבנים שליד המצבה".
"האינטרס הפלשטיני כאן ברור בשיפוץ הקבר לקראת ועדת אנאפוליס, אך אנו מנסים לעשות ככל שאפשר כדי לשמור על קדושתו של הקבר", אמר.





