יו"ר ועדת חוץ ובטחון לשעבר, חבר הכנסת יובל שטייניץ התייחס לדברי אולמרט בועדת חוץ ובטחון. שטייניץ סבור כי אולמרט מוותר על מפת הדרכים, "במקום ויתור הוא קרא לזה שינוי, המשמעות שהוא מוותר על עיקר מפת הדרכים. בשלב הראשון הפלסטינים צריכים להילחם בטרור ולפרק את תשתיות הטרור, להפסיק את ההסתה במערכת החינוך הפלסטינית ובשלב האחרון אם הם יעמדו בזה תכונס ועדה בין לאומית לדיון בסוגיות הסדר הקבע", אמר שטייניץ.



"העיקר במפת הדרכים זה התניות והסדר ואם ראש הממשלה מוותר על התניות והסדר, זה בלוף, זה הטעיה וזה לא שינוי, זה ויתור ישראלי על מפת הדרכים נקודה", אמר. שטייניץ הוסיף "ועדת אנאפוליס היא המהלך הכי הזוי שישראל ביצעה ב-15 השנים האחרונות במסגרת תהליך השלום. הכי הזוי, הכי מוזר הכי מסוכן", אמר.



ח"כ רן כהן (מר"ץ) אמר לערוץ 7 כי "רה"מ אולמרט והפוליטיקה הישראלית משתמשים במפת הדרכים לא כתהליך של הליכה למסע ומתן והגעה להסדר אלא כמכשול. אסור שזה קרה חייבים לנהל דיאלוג עד להגעה של הסכם שלום של שתי מדינות", אמר כהן.