בעקבות דבריו אתמול של תא"ל במיל. גל הירש בהם האשים את צמרת צה"ל בהפקרת הכוחות הלוחמים למתקפות בעת המלחמה האחרונה בלבנון ולאחריה, אומר היום תא"ל במיל. אמנון נחמיאס, מראשי מאבק המילואימניקים כי "הדברים לא הפתיעו אותי, אבל אסור להתבלבל הנושא הוא לא מה אומר גל הירש אלא מה עשתה הממשלה".
נחמיאס סבור שיש להתמקד בשאלה כיצד זה "צבא כל כך גדול לא הביס קומץ לוחמים של החיזבאללה", זאת בעוד ועדת וינוגרד מתמוססת, כהגדרתו של נחמיאס.
לדברי נחמיאס המסקנה המתבקשת כלקח עיקרי של המלחמה היא קביעה בחוק של האופן בו מוכשר מערך המילואים למלחמה הבאה. נחמיאס אומר כי אמנם צה"ל החל בתיקון ליקויים ובהכשרת הכוחות, אך אין להותיר את שיקולי ההיערכות בידיו של הרמטכ"ל בלבד, אלא להעבירם לגוף חיצוני. "עלול לקום רמטכ"ל אחר, שלא ידע את יוסף, ויחליט להחזיר את הגלגל אחורה. אסור להשאיר את הדברים בידי הרמטכ"ל והצבא".
את הדברים אמר נחמיאס בראיון ליומן ערוץ 7 והוסיף: "דברי הירש על הדרג הבכיר שלא נתן לזוטר לפעול, הם אמת, אבל יש להוסיף שהדרגים הזוטרים לא ידעו לבצע את מה שצריך לבצע כי לא התאמנו".
עם זאת מקפיד נחמיאס להפנות את חיצי ביקורתו כלפי הדרג המדיני שלדבריו אינו בקי במציאות הצבאית האמיתית. כאן המקום להזכיר את דבריו אתמול של השר אלי ישי ולפיהם שרי הממשלה הצביעו בעד הכניסה למלחמה ללא היכרות עם המצב האמיתי של כשירות הצבא.
על מנת לתקן את הליקויים, מסכם נחמיאס ואומר "יש להקים מועצה חזקה לביטחון לאומי ולעגן בחוק את חוק כשירות המילואים".
על הירש עצמו אומר נחמיאס כי הוא, כמו גם חלוץ והאלוף במיל. אדם, היה "חלק מהטיפשות המערכתית שמנעה את הניצחון".
)יומן ערוץ 7, 'לפי שעה', משודר מדי יום בין השעה 13:00 ל-(14:00