היום אחר הצהרים ייוועדו ראש הממשלה אהוד אולמרט ויו"ר הרש"פ אבו מאזן בעוד פגישה שנועדה להיערכות מדינית ותיאומי עמדות לקראת ועידת אנאפוליס.
נזכיר כי מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, יאסר עבד רבו, אמר אתמול בשיחה עם "קול פלשתין" כי הפגישה נועדה ללבן מספר סוגיות המהוות מכשול עיקרי בפני הצלחת הוועידה, ביניהן יישום מפת הדרכים, סוגיית ירושלים, ההתנחלויות, האסירים ועוד.
עוד טרם הפגישה צפויה הממשלה לאשר את הצעת ראש הממשלה לשחרר עוד כארבע מאות וחמישים מחבלים כלואים. זאת כמחווה ליו"ר הרש"פ. במשרד ראש הממשלה מקפידים להגדיר את המחבלים הצפויים להשתחרר ככאלה שאין דם על ידיהם.
יו"ר 'ישראל ביתנו' השר אביגדור ליברמן, מתכוון להצביע נגד שחרור המחבלים. זאת מאחר ולדבריו לא הוכח ששיחרורי מחבלים מחזקים את מעמד המתונים ברש"פ ואת מעמדו של אבו מאזן, אלא רק את הטרור והמתקפות על ישראל.


(הפגנת משפחות האסירים היהודים הבוקר)
ועוד לקראת אנאפוליס:
אתמול התקבלה הסכמה שתאפשר את השתתפותה של סוריה בדיוני אנאפוליס. על פי הסכמה זו תקבל סוריה מעמד של 'צד בסכסוך'. זאת על אך שסוגיית הגולן לא תועלה באופן רשמי כפי שדרש נשיא סוריה, בשאר אסאד. עם זאת הוחלט לאפשר לסורים לנאום בכנס.
