הועדה לביקורת המדינה ביקרה היום במתחם הקרוואנים 'נצר-אריאל' שבאריאל, בו משוכנים חלק מעקורי נצרים, שם התוודעה לקשיים בהם מצויים העקורים, קשיים הגוברים לנוכח החורף שהחל.
ביומן הצהרים של ערוץ 7 סיפר חבר ועדת העקורים המתגוררים במקום, איציק ואזנה, וסיפר כי מאז התפלגה הקבוצה שנעקרה מנצרים ומרביתה החליטה להקים ישוב חדש בדרום, נותרה קבוצה קטנה, כשליש מהעקורים הישוב באריאל, ובשל מספרם הנמוך מעשרים משפחות אינם מוכרים כ'קהילה'.
"בגלל שהמדינה לא מכירה בנו כקהילה הכשרת המגורים שלנו מבוצעת על ידי אמנה ולא על ידי המדינה. התחזוקה של הקרוואנים גרועה. בגלל הגשמים צריך שנורקל כדי לעברו מחדר לחדר", מספר וזאנה.
בעיה נוספת בה נתקלים העקורים במתחם הקרוואנים היא ההחלטה המדינית להקפאת הבנייה ביהודה ושומרון, גם בעיר אריאל. "רצינו ללכת במאורגן לפרויקט בניה באריאל אבל גם הפרויקט הזה הוקפא. דורשים מאיתנו שנעזוב את הקרוואנים ונעבור למגורי קבע, אבל במקביל לא נותנים לנו לבנות את מגורי הקבע".
לדבריו, מדובר ב"שילוב של בירוקרטיה ורשעות מדינית". עם זאת הוא מציין שאצל העקורים מתחזק הרושם כי קיים רצון טוב לפתור את מצוקתם אך השילוב הזה מונע מהלכים מתבקשים.
ראש העיר רון נחמן הזהיר היום את חברי הועדה לביקורת המדינה כי הוא יאלץ לפנות את מפוני נצרים בתוך 5 חודשים, עקב הקפאת הבנייה בעיר על ידי משרד הביטחון.
חברת הועדה שביקרה באריאל, חברת הכנסת עמירה דותן מ'קדימה' שוחחה גם היא ביומן ערוץ 7 על מצוקת העקורים ואמרה כי זהו להם הביקור הראשון באתר באריאל לאחר שבשאר הישובים ביקרה הועדה. בביקור זה התוודעה דותן עם חבריה לנתונים הקשים בהם מצויים התושבים וכעת בכוונתה לפעול לתיקון הליקויים ומציאת פתרון שיקל עליהם. לדבריה לא רק ב'נצר-אריאל' מתגוררים עדיין עקורים בקרוואנים, זאת למרבה תחושת הצער שהיא חשה.
יו"ר הועדה, ח"כ זבולון אורלב, אמר בתום הביקור כי "אני מרגיש שלא הגעתי לאריאל, אלא לסדום ועמורה. הממשלה נוהגת כלפי קהילת "נצר אריאל" ברשעות, בגלל שהחליטו להתיישב מחדש ולהקים את בית הקבע דווקא בעיר אריאל. אם הם היו מתיישבים באור עקיבא זה לא היה קורה – כי יש כאן החלטה פוליטית, כפי שגם הצהיר ראש הממשלה בשבוע שעבר על עצירת הבנייה ביו"ש. אם הממשלה לא תדע שכולנו מאוחדים בדעה זו – הסאגה האומללה הזו תימשך".
ח"כ זאב אלקין אמר: "לאור הדברים שאמר מנכ"ל משרד ראש הממשלה בדיון של ועדת המשנה בכנסת לפני כמה שבועות, על כך שהממשלה מברכת על החלטת המפונים להתיישב באריאל, נדהמנו היום לגלות שלמרות נחישותם של המפונים ורצינות כוונותיהם להתיישב במקום, מצב המגורים הזמניים שלהם הוא בלתי סביר לחלוטין והמדינה רק מערימה קשיים בפתרון מגורי הקבע. אני מקווה שאין כל לחץ מדיני מאחורי הדברים וחיזוק גושי ההתיישבות נשאר אחת ממטרות הממשלה, בדיוק כפי שמופיע במצע מפלגת קדימה".
ח"כ דותן הוסיפה: "כולנו צריכים ומחויבים לסייע לתושבי נצרים לבנות את בתי הקבע שלהם באריאל, ולהעריך את עובדת היותם גשר לעם ישראל בעשייתם וברצונם להשתלב בעשייה חברתית בקהילה. הערכתי נתונה גם לתושבי אריאל ולעומד בראשה, רון נחמן, על האיכפתיות והחום שהפגינו כלפי תושבי נצרים מאז שנקלטו בעיר".