ראש המטה הכללי, רב-אלוף גבי אשכנזי, כינס היום כל את מפקדי היחידות המבצעיות של צה"ל ביבשה, באויר ובים. הכנס אשר נערך במשך מספר שעות התקיים במכללה לפיקוד ומטה בהשתתפות אלופי המטה הכללי של צה"ל.
הרמטכ"ל כינס את הפורום על מנת לעדכן אותו בתמונת המודיעין, תוכניות העבודה ועל מנת לנהל שיחה פתוחה בנושאים מבצעיים שעל סדר היום.
בפתיחת הכנס קיבל הפורום סקירת מודיעין מפי ראש חטיבת המחקר באגף המודיעין, תת-אלוף יוסי ביידץ, אשר התייחס לסביבה האסטרטגית והאיומים על מדינת ישראל. ראש-מחלקת תכנון באגף המבצעים העביר סקירה על תהליך הפקת הלקחים ממלחמת לבנון השנייה בצה"ל במהלך שנת 2007 והמגמות הצפויות לקראת שנת 2008 בהקשרי הפעלת הכח ותוכניות האימונים.
בהתייחסו לנושא "רוח צה"ל", התמודדות וערכים אמר הרמטכ"ל כי "הפיקוד הבכיר בצה"ל חייב להוות דוגמא ומופת למפקדים הצעירים ולחיילים ואילו צה"ל כולו צריך להיות סמן ימני לחברה הישראלית כולה בכל הקשור להתנהגות ערכית."
לפורום הוצג תחקיר "אירוע דהריה" שבמסגרתו פגע כח של צה"ל בפלסטיני בלתי מעורב ולא דיווח על כך. באירוע אשר תוחקר לפני מספר חודשים באופן אישי על-ידי הרמטכ"ל נתגלו כשלים ערכיים ונורמטיביים הן במהלך הפעולה והן בתחקיר, אותם הנחה הרמטכ"ל להטמיע על-ידי פעילות מפקדים וסדרות חינוך ברחבי צה"ל. בהקשר זה הגדיר הרמטכ"ל את מסמך "רוח צה"ל" כמסמך יסוד של הצבא.
כמו כן, הוצגו בפני הפורום נתונים אשר נאספו בבדיקות שמקיים צה"ל מעת לעת בקרב כוחות צה"ל הפועלים ביהודה ושומרון אשר הציפו מספר פערים בתחום הנורמות והערכים המהווים יעד לטיפול מתמשך של המפקדים. בכנס נמסר כי הפעילות המתמשכת באזור יהודה ושומרון ובעזה מהווה אתגר לצה"ל ויעד קבוע להתמודדות המפקדים באמצעות כיווני פעולה לטיפול בבעיות ברמות השונות.
הרמטכ"ל התייחס גם לסוגיית תאונות הדרכים, תאונות האימונים ותאונות בפעילויות מבצעיות ואמר כי הבטיחות והשמירה על חיי אדם הינם ערך עליון וכי יש להטמיע זאת בכל פעילות. הרמטכ"ל הנחה כי יש לתחקר כל אירוע בטיחות ולהפיץ את המסקנות והלקחים ברחבי צה"ל.
לאחר הסקירות התנהל שיח פתוח בנושאים הקשורים לסדר היום הצבאי-מבצעי בין המפקדים לבין פורום מטכ"ל והרמטכ"ל.
את הפורום סיכם הרמטכ"ל אשר הדגיש בדבריו את המציאות המורכבת והדינמית בה נמצא צה"ל וכן את חשיבות יישומם של ערכי "רוח צה"ל" ובדגש על ערך הדבקות במשימה והחתירה לנצחון, היוזמה ולקיחת האחריות, הדוגמא האישית ושמירת כבוד האדם בכל פעילות אשר מתבצעת.
רב-אלוף אשכנזי סקר בפני הפורום את חשיבות הטיפול באנשים והבהיר כי זהו המשאב העיקרי של צה"ל והמשפיע המרכזי על איכות ביצועיו.
הרמטכ"ל ציין בפני מפקדי היחידות המבצעיות של צה"ל את אתגרי כח האדם שיעמדו בפני צה"ל בשנים הקרובות ותבע מהם לעסוק בכך באופן אישי.
רב-אלוף אשכנזי הביע בפני מפקדי היחידות את הערכתו הרבה לפועלם ולעשייתם היומיומית והנחושה לבטחון מדינת ישראל ותושביה.