השר לענייני גמלאים, רפי איתן, מנכ"ל משרדו, ד"ר אבי ביצור, ח"כ אלחנן גלזר, ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, מ"מ זאב נוימן ובכירים נוספים מהמשרד לענייני גמלאים ומעיריית עכו קיבלו את פניהם של מאות גמלאים וקשישים, המתעניינים להעתיק את מגוריהם לבית הדיור המוגן ברחוב שלום הגליל 3.



מדובר על מבנה הנמצא בכניסה המזרחית לעיר וממתין מזה ארבע שנים לאכלוסו. המשרד לענייני גמלאים, אשר הוקם לפני כשלושה חודשים, רכש את הבניין והאיץ, בשיתוף העירייה, את הטיפול באכלוסו. האירוע נפתח בגזירת סרט ובהמשכו ברכו המכובדים את הנוכחים, בזה אחר זה.

מנכ"ל המשרד, ד"ר אבי ביצור, ציין, כי "זהו יום חג ועדות לכך שחלומות מתגשמים... כשנגיע לגילכם אני מצפה שגם אנחנו נוכל לקבל את מה שאתם זוכים לו". ד"ר ביצור נתן מידע אודות התוכנית למניעת התעללות בקשישים של המשרד לענייני גמלאים, לפיה יותקנו לחצני מצוקה בבתי הדיירים. בנוסף ציין ד"ר ביצור כי המשרד לענייני גמלאים ימשיך להיות כלב השמירה על זכויות הגמלאים והקשישים בישראל.



ראש העיר, שמעון לנקרי, ברך על היוזמה ועל המעורבות של משרדי הממשלה בכלל והמשרד לענייני גמלאים בפרט, בנעשה בעיר עכו. לנקרי הודה לשר על פעילות המשרד בכל הקשור לגמלאים, קשישים ועולים. לנקרי ציין עודי כי: "העיר עכו נמצאת במגמת פיתוח אדירה. דיירי המבנה החדשים יוכלו להנות ממרכז טניס אזורי, אשר יוקם סמוך למבנה, מפארקים המוקמים בימים אלו ומקרבה למרכזי מסחר ושירותים הקיימים במקום...".



השר לענייני גמלאים, רפי איתן ציין כי הוא שמח להשתתף בכנס אכלוס זה. השר ציין "המשרד הצעיר ביותר בממשלה הטביע את חותמו על אחת הערים העתיקות ביותר בעולם". השר איתן ציין כי הוא ימשיך לסייע לאוכלוסיית הקשישים והגמלאים ובד בבד יסייע ויתמוך בעיר עכו והוא משוכנע שהסיוע יניב את פירותיו.



הדיור המוגן עשוי לשפר את איכות חיי הגמלאים הן בנגישות המבנה וסמיכותו למרכזי שירותים והן ברמת השירותים הנלווים שיוענקו לדיירים. זכאים לדיור בני ובנות גיל 55 ומעלה, עצמאיים המוכרים במשרד השיכון כ"חסרי דיור" או כדיריי השיכון הציבורי. במהלך הכנס לגמלאים פורטו התנאים לזכאות וההליך לאכלוס המבנה.