שר הפנים, מאיר שטרית, התייחס היום בראיון מיוחד לערוץ 7 לועידה באנאפוליס, "נאומים אופטיים, אני לא יודע כמה הם ריאליסטיים ואני מקווה באמת שזה יקדם את תהליך השלום, אין מישהו בארץ שלא רוצה להגיע לשלום, החשש הוא מהביצוע, אחד הדברים שישראל ויתרה עליו לפני שהלכה לאנפוליס זה השלב הראשון במפת הדרכים, הפלסטינים היו צריכים להפסיק את הטרור לפני שנתחיל לדבר, ישראל בעצם ויתרה על השלב הזה ואמרה אנחנו מוכנים לדבר בלי שהפסקתם את הטרור. אבל במשא ומתן קבעו לא לקדם שום דבר לפני שהפלסטינים יפסיקו את הטרור".
שטרית הוסיף, "יש לי ספקות לגבי היכולת של הפלסטינים להפסיק את הטרור, אם הם לא יצליחו לעצור את הטרור לא יצא שום דבר, אם הם יעצרו את הטרור זה יכול להריץ את תהליך השלום במהירות והלוואי שיצלחו לעשות זאת, מבחן המעשה שלהם הוא המבחן האמיתי לא מבחן הדיבורים".
השר הסביר כי אפשר להגיע להסכם עם הפלסטינים גם ללא ויתורים גדולים, "לא צריך לנהל משא ומתן בתקשורת, כל צד צריך לדאוג לאינטרסים שלו, אם משא ומתן מתנהל בצורה יסודית ורצינית אפשר להגיע להסכמה שכולם יכולים איתה, אני לא רוצה להגיד מה, אך ניתן להגיע להסכמות על עניינים שונים ולא בהכרח תוך ויתורים מרחיקי לכת".
"לא ראיתי אף ערבי שמוותר מראש על משהו, אני רואה אצלנו קופצים כל כך הרבה אנשים, שמראש מוותרים על חלקים מירושלים ומקומות אחרים, מה אתם קופצים? על מה הקפיצה ? מה אתם מוותרים? לא צריך לוותר על כלום, נקודת המוצא לא מוותרים על כלום",
"הם רוצים גבולות 67', חזרת הפליטים, אנחנו רוצים גבולות 48' מהירדן עד הים נתחיל מזה, אין ויתור על שום דבר, צריך להתחיל את המשא ומתן ככה, מוותרים במשא ומתן לא בתקשורת, בינתיים המנהיגים שלנו מתחלפים כל שני וחמישי. ושמה המנהיגים קבועים. לאורך שנים וכל פעם עושים סיבוב על מנהיג התורן אני חושב שצריך להפסיק את המנהג הזה".
השר שטרית לא חושב שראש הממשלה צריך ללכת לבחירות כדי לקבל מנדט מהעם לתהליך השלום, "קדימה קמה והלכה לבחירות עם מצע ברור שאומר שצריך לקבוע את גבולות מדינת ישראל ולהקים מדינה פלסטינית, זה נאמר במפורש, לכן מי ששותף לממשלה, שותף לקווי היסוד האלה, אם מישהו רוצה לעזוב אנחנו לא מחזיקים אף אחד בכוח זו מדינה חופשית".
