במלאת 40 שנה לתחילת המאבק הגלוי של יהודי ברית המועצות למען העליה לישראל, מתקיים בשעה זו ארוע בבנייני האומה בירושלים בהשתתפות ראש הממשלה, אהוד אולמרט, השר לקליטת עליה יעקב אדרי ויו"ר הסוכנות היהודית זאב בילסקי ויו"ר הועדה הציבורית, נתן שרנסקי.

בפתח הכנס אמר רה"מ "אני זוכר את הגל שהבאתם אתכם לכאן, כיצד שיניתם את פניה של מדינת ישראל כולה. הן באקדמיה, בצבא, בכלכלה, במוזיקה ובכל תחומי החיים. העליה תרמה תרומה אדירה למדינת ישראל". אולמרט הוסיף כי עליית יהודי ברה"מ לא סיימה את פרק העליה "יש עוד יהודים רבים בכל העולם ואין שום דבר חשוב יותר ומשמעותי יותר אשר יכול להבטיח את עתידה, קיומה ובטחונה מאשר עליה נוספת. אין דבר שאנו אוהבים אותו יותר מאשר יהודים שמגיעים חזרה לבית שלהם". 



"אתם הגיבורים האמיתיים של היובל הזה. עם ישראל גאה ואוהב אתכם, מדינת ישראל חזקה גם בגללכם", אמר אולמרט.

כוחות משטרה עצרו הערב בכניסה לבנייני האומה בירושלים אישה שעלתה מברית המועצות ונשאה שלט "בזכות כהנא אני כאן". המעצר בוצע בתחילת אירוע הצדעה לעולים מברית המועצות בהשתתפות ראש הממשלה אולמרט.

כתבנו מדווח כי האישה פונתה בכוח. תוך כדי המעצר צעקה האישה "אפילו ברוסיה נתנו לי להביע את קולי".