משרד מבקר המדינה קורא למגר את תופעת ה"מאכערים" בשירות הציבורי במסגרת המאבק בשחיתות הציבורית בישראל. התופעה צויינה בדו"ח מפורט של המבקר. למשל: במשרדי הרישוי, המוסד לביטוח לאומי והעיריות.



מבקר המדינה אמר את הדברים היום בישיבה שקיימה הוועדה לענייני ביקורת המדינה של הכנסת, בראשות ח"כ זבולון אורלב, על ממצאי הביקורת בנושא תופעת ה"מאכערים". בדיון בוועדת הכנסת לביקורת המדינה הובאו כמה דוגמאות על התנהלות ה"מאכערים" ובהן:



השתלטות מכוונת של "מאכערים" על התורים במשרדי הרישוי, המונעת מאזרחים מן השורה לקבל שירות שמגיע להם כחוק.

דוגמא נוספת - ביקורת המדינה חשפה שבכמה עיריות, תושב שפונה לעובדי העירייה באמצעות "מאכער" מקבל תשובה לפנייתו תוך שמונה ימים. לעומת זאת תושב שפונה ישירות - בלי "מאכער" הטיפול בבקשתו נמשך כ-200 יום.



במהלך הדיון התברר כי בכירים במשרד הרישוי קיבלו איומים מצד "מאכערים" בעקבות נסיונות להרחיק אותם מייצוג אזרחים הזקוקים לשירות.



בעקבות הדיווח על כך ביקש מבקר המדינה כי יועברו לעיונו הפניות והתלונות על האיומים מצד "מאכערים", שהועברו למשטרת ישראל. בסיכום הישיבה הדגיש יו"ר הוועדה ח"כ זבולון אורלב כי יש לפשט לאזרחים את ההליכים במוסדות הממשלה ובכך להביא לביטול הצורך להזדקק לשירותי ה"מאכערים".