טיל אר.פי.ג'י. חדר את השיריון של טנק המרכבה 3 של צה"ל השבוע (ג) ברצועת עזה. בצה"ל נבדק האם מדובר בטיל עם שני ראשים ועדיין לא ברור אם נמצא טיל כזה בידיים פלסטיניות.

האלוף במיל. חבר הכנסת יצחק בן ישראל (קדימה), בעבר מנהל מחקר פיתוח של אמצעי לחימה, סקר ביומן ערוץ 7 את הפעולה הזו של ארגוני המחבלים ואת המצב בעזה, "טילי נ"ט נועדו לחדור טנקים... כתוצאה מכך הוסיפו מערכות שנועדו למנוע את החדירה בעיקר על ידי שימוש בחומרי נפץ, לפני שהראש הקרבי פוגע בטנק מופעל חומר נפץ שמפוצץ ופוגע בראש הקרבי הכפול".



"הטנק היחידי בעולם שמוגן נגד הראש הקרבי הכפול הוא מרכבה סימן 4, כל שאר הטנקים האחרים, ביניהם מרכבה סימן 3 לא מוגנים כנגד ראשים קרביים מעין אלו".



בן ישראל גם התייחס למתרחש כיום ברצועת עזה ואמר, "האמצעים שהתחילו לפתח היום כנגד הקאסמים לא יהיו לנו לפני שלוש שנים מהיום, אף אחד לא מצפה שנחכה שלוש שנים ולכן היום הדרך היחידה היא למנוע בכלי נורמאלי את ירי הקאסמים... בעזרת פעולה קרקעית בעזה".



"זה פעולה מסובכת, בעייתית מבחינת תנאי השטח אבל היא הכרחית... צה"ל מתכונן אליה, בצדק מתוכנן היטב, אני לא רואה שום דרך בעולם למנוע זאת", "המטח הכבד אתמול הוא סוג של תגובה לפעולת צה"ל שלשום, שהייתה פעולה יחסית מורכבת בתוך הרצועה היא אולי שלב הכרחי בדרך לפעולה הגדולה שדיברנו עליה".



על התפטרותו של ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, אמר כי "ההתפטרות מביעה תסכול על זה ששדרות כבר שבע שנים נמצאת במצב בלתי נסבל".



בתשובה לשאלת המראיין עוזי ברוך האם חושב שבעקבות מטח הקאסמים על שדרות הגירוש מגוש קטיף הייתה טעות אמר כי הוא אינו סבור כן, "יורים כבר שבע שנים, ולכן במישור הזה אין קשר... לפני ההינתקות את כל האש ריכזו על גוש קטיף עכשיו שגוש קטיף כבר לא מטרה, הכול מופנה לשדרות".