המפתח לאריכות ימים טמונה בעשיית דיאטה ים-תיכונית והתעמלות באופן עקבי, כך עולה משני מחקרים שפורסמו לאחרונה. אכילת דגים, פירות וירקות יכולה להוריד משמעותית את הסיכוי למות צעירים, המומחים מדברים על הורדה של 20% בסיכוי למות בגיל צעיר, כך על פי מחקר שנערך בשיתוף 500,000 אנשים.
מחקר נוסף הוכיח שהתעמלות בדרגת קושי בינונית במשך 30 דקות, ברוב ימות השבוע, מורידה את הסיכוי למות צעירים ביותר מ-25 אחוזים. לאנשים שעשו התעמלות מאומצת במשך 20 דקות, שלוש פעמים בשבוע, ירד הסיכוי למות צעירים בשליש. מעשנים ואכלני יתר עדיין יכולים ליהנות מיתרונות התזונה הים-תיכונית וההתעמלות הקבועה, גם אם לא ירזו או יפסיקו לעשן.
אלן מייסון, מאיגוד הלב הבריטי, אמר: "המחקר הגדול הזה מוסיף למחקרים קודמים שהוכיחו את יעילות התזונה הים-תיכונית וההתעמלות במניעת מוות בגילאים הצעירים, וזה כולל גם את המוות הנגרם ממחלות לב. כמעט כל האנשים במחקר, כולל בעלי משקל היתר והמעשנים, הגדילו את סיכוייהם להישאר בחיים על ידי אכילה בריאה ושמירה על גוף אקטיבי".
המחקרים פורסמו בעלונים רפואיים אמריקאיים, וניבנו על סמך שאלונים שהופצו ל- 566,407 אמריקאיים בגילאי 50-71. במחקר על התזונה, שנערך על ידי המרכז הלאומי לסרטן באמריקה ואוניברסיטת קיימברידג', החוקרים בדקו אנשים הירבו באכילת ירקות, אגוזים, פירות, דגנים מלאים, דגים, בשר ושומנים לאור 5 שנים.
שיעור המוות בגיל צעיר ירד פלאים גם בקרב הנשים וגם בקרב הגברים ששמרו על תזונה מאוזנת ובריאה. הסיכון של גברים למות ממחלות לב ירדו ב-22% ולמות מסרטן ירד ב-17%. נשים ששמרו על התזונה היו בעלות שיעור של 21% פחות למות ממחלות לב, ו-14% פחות למות מסרטן.
בינתיים, מחקר על רמת הפעילות הגופנית מצא כי אילו שהקפידו על פעילות גופנית ברמה בינונית במשך 30 דקות ליום ברוב ימות השבוע, פעילויות כמו גינון והליכה, היו בעלי סיכוי של 27% פחות למות בגיל צעיר מאשר אלה שלא עשו דבר.אנשים שעשו פעילות גופנית מאומצת, לפחות 20 דקות ביום, 3 פעמים בשבוע, היו בעלי סיכוי של 32% פחות למות בגיל צעיר.
כמויות קטנות יותר של פעילות גופנית עדיין מקטינות את הסיכוי למות בגיל צעיר ב-19%. אנשים שפעלו גופנית במשך יותר מ-7 שעות בשבוע, בפעילות גופנית ברמת קושי בינוני, הקטינו את סיכוייהם למות צעירים ב-39%!!!
פרופסור טים קיי, חוקר סרטן מבריטניה, אמר: "המחקר הזה מאשר שתזונה העשירה בירקות ופירות, ונמוכה בבשר אדום ומעובד, קשורה באופן ישיר להורדה משמעותית בסיכון הכללי למות מסרטן. עדיין דרוש מחקר נוסף על מנת לקבוע האם תזונה מסוג מסוים יכולה להשפיע על סוגי סרטן באופן מסוים".
מחקר נוסף הוכיח שהתעמלות בדרגת קושי בינונית במשך 30 דקות, ברוב ימות השבוע, מורידה את הסיכוי למות צעירים ביותר מ-25 אחוזים. לאנשים שעשו התעמלות מאומצת במשך 20 דקות, שלוש פעמים בשבוע, ירד הסיכוי למות צעירים בשליש. מעשנים ואכלני יתר עדיין יכולים ליהנות מיתרונות התזונה הים-תיכונית וההתעמלות הקבועה, גם אם לא ירזו או יפסיקו לעשן.
אלן מייסון, מאיגוד הלב הבריטי, אמר: "המחקר הגדול הזה מוסיף למחקרים קודמים שהוכיחו את יעילות התזונה הים-תיכונית וההתעמלות במניעת מוות בגילאים הצעירים, וזה כולל גם את המוות הנגרם ממחלות לב. כמעט כל האנשים במחקר, כולל בעלי משקל היתר והמעשנים, הגדילו את סיכוייהם להישאר בחיים על ידי אכילה בריאה ושמירה על גוף אקטיבי".
המחקרים פורסמו בעלונים רפואיים אמריקאיים, וניבנו על סמך שאלונים שהופצו ל- 566,407 אמריקאיים בגילאי 50-71. במחקר על התזונה, שנערך על ידי המרכז הלאומי לסרטן באמריקה ואוניברסיטת קיימברידג', החוקרים בדקו אנשים הירבו באכילת ירקות, אגוזים, פירות, דגנים מלאים, דגים, בשר ושומנים לאור 5 שנים.
שיעור המוות בגיל צעיר ירד פלאים גם בקרב הנשים וגם בקרב הגברים ששמרו על תזונה מאוזנת ובריאה. הסיכון של גברים למות ממחלות לב ירדו ב-22% ולמות מסרטן ירד ב-17%. נשים ששמרו על התזונה היו בעלות שיעור של 21% פחות למות ממחלות לב, ו-14% פחות למות מסרטן.
בינתיים, מחקר על רמת הפעילות הגופנית מצא כי אילו שהקפידו על פעילות גופנית ברמה בינונית במשך 30 דקות ליום ברוב ימות השבוע, פעילויות כמו גינון והליכה, היו בעלי סיכוי של 27% פחות למות בגיל צעיר מאשר אלה שלא עשו דבר.אנשים שעשו פעילות גופנית מאומצת, לפחות 20 דקות ביום, 3 פעמים בשבוע, היו בעלי סיכוי של 32% פחות למות בגיל צעיר.
כמויות קטנות יותר של פעילות גופנית עדיין מקטינות את הסיכוי למות בגיל צעיר ב-19%. אנשים שפעלו גופנית במשך יותר מ-7 שעות בשבוע, בפעילות גופנית ברמת קושי בינוני, הקטינו את סיכוייהם למות צעירים ב-39%!!!
פרופסור טים קיי, חוקר סרטן מבריטניה, אמר: "המחקר הזה מאשר שתזונה העשירה בירקות ופירות, ונמוכה בבשר אדום ומעובד, קשורה באופן ישיר להורדה משמעותית בסיכון הכללי למות מסרטן. עדיין דרוש מחקר נוסף על מנת לקבוע האם תזונה מסוג מסוים יכולה להשפיע על סוגי סרטן באופן מסוים".