"אין הסכם עם סוריה בלי ירידה מהגולן. מי שרוצה את זה יודע שחייבים לרדת מהגולן והשאלה תהיה מה יהיו הערבויות שישראל תקבל במצב כזה", כך אמר היום השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, באירוע "שבתרבות" שהתקיים בתיאטרון חולון.



באשר להמשך ירי הקסאם אמר דיכטר כי "אין מה לדבר עם החמאס בעזה כיוון שזה ארגון של מרצחים. יש ליצור הרתעה מאסיבית מול חמאס, כזו שתביא לעצירת הרקטות והפיגועים בכל דרך, החל מתקיפה מאסיבית וסנקציות עד שיובהר להם שזה לא משתלם לירות קסאמים".

דיכטר התייחס בהרחבה לדו"ח האמרקאי בעניין הגרעין האיראני ואמר כי "הקונספציה האמריקאית השגויה לגבי הנשק הגרעיני של איראן, עלולה להוביל ליום כיפור אזורי, שבו גם ישראל תהיה במדינות המאוימות, אך לא רק ישראל...משהו השתבש בתוכנה האמריקאית המנתחת את חומרת האיום של הנשק הגרעיני באיראן...צריך לקוות שארה"ב תדע לתקן זאת. ישראל ומדינות אחרות חייבות לעזור בכל דרך כולל העברת חומר מודיעיני כדי לתקן את השיבוש הזה. קונספציה שגויה של המעצמה המובילה בעולם אינה רק אירוע פנים אמריקאי - הדבר צריך להטריד את ישראל ומדינות רבות אחרות", אמר דיכטר.



דיכטר תהה באירוע האם לאור הדו"ח האמרקאי יהיה ניתן לסמוך עליהם גם במחויבויות של הפלסטינים בסכסוך הישראלי פלסטיני, "ארה"ב הוסמכה להיות שופטת האם הפלשתינים מיישמים את התחייבויותיהם במפת הדרכים בכל הקשור ללחימה בטרור, אותם גופים בארה"ב עלולים לטעות ולקבוע שהפלשתינים עמדו בהתחייבויות ואז יהיו לכך משמעויות קשות מבחינת ישראל".