סגן אלוף במיל. חיים קוזניץ, תושב שדרות, תוקף בדברים חריפים את התנהלותו של אלי מויאל כראש עיריית שדרות. לדבריו גם אם לא היה זה שר הביטחון שקרא לו לחזור בו מהתפטרותו, אלא סגן שר זוטר, הרי שהוא היה נתלה בדבריו כדי להצדיק את המשך כהונתו.
לדברי קוזניץ מויאל אינו אלא ראש עירייה כושל. לדבריו הקסאמים אינם באחריותו ועל כן לא המשך הירי הוא העילה לדרישה הציבורית בשדרות להתפטרותו, אלא הביוב שברחובות, החינוך הכושל, האשפה הנערמת והמדרכות השבורות. עם זאת הוא מציין כי ראוי היה שראש עירייה טוב יגבש את הלכידות הקהילתית בשדרות ולא יעסוק כל העת ב"בכיינות ומסכנות", כהגדרתו. "לחלק נכבד מהציבור לא משנה הסיבה, ובלבד שיתפטר".
קוזניץ מעלה השערה שגם את הפגישה בינו לבין שר הביטחון אהוד ברק יזם מויאל עצמו. "אני לא רואה מקהלת שרים שקוראת לו לחזור בו מהתפטרותו. אני לא רואה גם ראשי ערים שנזעקים לסייע לראש עירייה שנמצא תחת ירי. היה רק שר ביטחון שאמר זאת ומויאל מצא את הדברים כדי להיתלות בהם".
לדבריו כל ראש עירייה שיבחר יהיה טוב ממויאל שלדבריו "הרס את העיר". קוזניק מציין שהישובים סביב שדרות "חטפו קסאמים פי שניים ושלושה ובכל זאת קולטים שם. במכללת ספיר שנמצאת בקו האש לא ביטל אפילו לא תלמיד אחד את הלימודים, אבל הציבור רואה את שדרות כקוסובו. מויאל יצר את המציאות הזו".
קוזניץ מציין כגילוי נאות כי המשרד בו הוא מועסק מיחצ"ן את אחד המועמדים נגד מויאל, אולם לטעמו גם כאשר הוא מנסה לשמור על אובייקטיביות מקסימאלית מדובר בראש עירייה כושל לעומת כל שאר המועמדים.
קוזניץ: מויאל הרס את שדרות
תושב שדרות, סא"ל במיל. חיים קוזניץ תוקף בחריפות את אלי מויאל וקובע כי מדובר בראש עירייה כושל שכל המתמודדים מולו עדיפים עליו.
פורסם:
עודכן: