מצרים דוחה את התנאים שכולל הנוסח החדש של הצעת החוק האמריקאית לסיוע חוץ לשנת 2008, המתנה את הסיוע בתיקונים בתחום זכויות האדם. כך אמר שגריר מצרים בארה"ב מוחמד פהמי. לדבריו, מצרים מתנגדת לכל התערבות בענייניה הפנימיים.

היומון "אלמסרי אליום" דיווח שלשום (רביעי), כי בית הנבחרים האמריקאי, שאישר השבוע את תקציב ארה"ב לשנת 2008, כלל בתוכו סיוע צבאי למצרים בסך 1.3 מיליארד דולר וסיוע אזרחי בסך 415 מיליון דולר. עם זאת, בית הנבחרים קשר חלק קטן מסכום הסיוע הצבאי בקידום זכויות האדם במצרים. לפי הצעת הקונגרס, יוקפא הסיוע למצרים עד שלא יתקבל דיווח ממזכירת המדינה קונדוליסה רייס ובו פירוט הרפורמות אותן ביצעה מצרים בתחום עצמאות המערכת המשפטית, התנהגות המשטרה המצרית כלפי האזרחים וכן המאמצים להפסקת הברחת הנשק בגבול עם רצועת עזה.

ד"ר ווחיד עבד אלמגיד, חבר במרכז המחקרים האסטרטגיים של אלאהראם, אמר שהחלטה זו אינה סופית, מאחר והיא מחייבת גם את אישורו של הסנאט. לדבריו, מדובר בהתפתחות חמורה, המבטאת את כישלון מאמציהם של מצרים, הבית הלבן ומשרד ההגנה האמריקאי לסכל את ההחלטה.

אלמגיד הזכיר שב- 2005 הצליחה מצרים לבטל החלטה דומה, אולם הבהיר שבבית הנבחרים פועל נגדה לובי רב עוצמה, המורכב מהלובי היהודי ומארגוני זכויות האדם האמריקאים, אשר יקשה על שינוי המצב בסנאט. לדבריו, אפילו אם יצליח הבית הלבן לבטל את ההחלטה בסנאט, הדבר לא יבטל את העובדה שלמצרים בעיה קשה בארה"ב, ההולכת ומחריפה מדי שנה.

המצרים מצידם דוחים את התנאים הללו. שגריר מצרים בארה"ב, חסן פהמי, הגיב בעיתון "אלאהראם": "מצרים דוחה התערבות מצד כל מדינה - קטנה א וגדולה - בענייניה הפנימיים". עם זאת, הביע השגריר שביעות רצון מכך שמאמצי ארצו בחודשים האחרונים הביאו לעידון בתנאים שמציב הקונגרס. כמו כן, הסכום על תנאי הורד מ-200 מיליון דולר ל-100 מיליון דולר.