ח"כ זאב אלקין (קדימה) מגיב ליוזמה של השר חיים רמון לקדם את חוק פינוי פיצוי, "אני חושב שזו הצעה מסוכנת אשר לוקחת את מפלגת קדימה למחוזות בסגנון מר"צ ובסופו של דבר תפגע קשה מאוד גם במפלגה. זו גם הצעה שפוגעת מאוד באינטרס הלאומי של מדינת ישראל".



"אם כבר יש כסף לממשלה להציע לאנשים להתפנות, במקום שהיא לא מסוגלת להגן עליהם, הייתי ממליץ להשקיע את הכסף בשדרות, במיגון העיר, באפשרות לפינוי למי שרוצה לעזוב את העיר ובפתרון בעיות מפוני גוש קטיף שעדין לא פתרנו, לפני שניגש לרעיונות הזויים כמו חוק פינוי פיצוי", אמר אלקין.



את השבת האחרונה בילה ח"כ אלקין בכפר אלדד שבגוש עציון, "בתגובה לרעיון ההזוי של השר רמון יצאתי לשבת בכפר אלדד ואני בודק אפשרות להשתקע שם באופן קבוע, זוהי תגובה הולמת לרעיון של השר רמון".



אלקין מסביר כי לפי מצע מפלגת 'קדימה'  - ירושלים הינה עיר מאוחדת, "אם יש חבר או שנים שפתאום מעלים את הרעיון של חלוקת ירושלים אני מזמין אותם לעבור להצטרף למפלגות שבאמת מדברות על חלוקת ירושלים כגון מרץ, נכון לעכשיו אני בטוח שבקדימה יש רוב מוחלט נגד חלוקת ירושלים וכל מי שזה לא מוצא חן בעיניו מוזמן לעזוב".



בעניין המאחזים מסביר אלקין כי דעתו לא השתנתה, "אני בעד פתרון המאחזים בהסכמה עם מועצת יש"ע וזאת תוך סיכום שיאפשר להכשיר את המאחזים שיעברו בדיקה משפטית תמורת פינוי לחלק מהמאחזים שלא יצליחו לעבור מבחינה משפטית, אני מקווה שהממשלה תלך בדרך הזאת ולא תביא עלינו עמונה נוספת".