בעקבות הפרסומים אתמול אודות מינוי בעייתי שביצעה סמנכ"לית בית הנשיא דורש הפורום המשפטי למען ארץ ישראל מנציב שירות המדינה לפתוח בחקירה בנושא.



על פי הפרסום סמנכ"לית בית הנשיא, יונה בר-טל, המליצה על בת אחותה, האדריכלית איילת שלו, לוועדת מכרזים פנימית לעבודת ייעוץ בעיצוב פנים. עוד נטען כי בבואה להמליץ על אחייניתה הסתירה בר-טל הסתירה מהוועדה כי שלו הנה אחייניתה והציגה מצג לפיו היא מכירה אותה אך ורק מעבודות קודמות שביצעה עבור לשכת פרס בעת כהונתו בממשלה.



במכתב לנציב שירות המדינה עו"ד שמואל הולנדר כותב עו"ד בם, בא כוח הפורום המשפטי כי אמנם "יתכן כי גב' איילת שלו הנה אדריכלית מחוננת ומוכשרת, הראויה לזכות בעבודות מטעם בית הנשיא. ברם, בהמלצה הבאה מפי דודתה, שהיא גם סמנכ"לית בית הנשיא, יש טעם רב לפגם. המלצה מפי הדודה שהנה עובדת בכירה במוסד העורך את המכרז יוצרת אפליה פסולה בין האחיינית למתמודדים האחרים במכרז, פוגעת בטוהר המכרז ויוצרת למצער מראית עין, לפיה לא הכישורים, אלא הקשרים שיחקו תפקיד מכריע במכרז. פעולה של עובד ציבור בכיר הבאה לקדם את ענייניו של קרובו במכרז שעורך המוסד הציבורי בו תופס אותו עובד ציבור עמדה בכירה שייכת לגרעין הקשה של השחיתות ומהווה הפרת אמונים מצד עובד הציבור, אשר משתמש במעמדו כדי לזכות את מקורביו בעבודות הממומנות מהקופה הציבורית. מדובר אפוא בעבירת משמעת חמורה מצד עובד הציבור, הפוגעת בטוהר המידות של השירות הציבורי ובאמון הציבור במוסדות המדינה".



לנוכח כל אלה מבקש בם כי בהתאם לסמכותו יפתח מיידית בחקירה משמעתית נגד בר-טל, "וככל שיתאמתו החשדות שהועלו נגדה, להגיש קובלנה בהתאם לסעיף 32 לחוק".



כאן המקום לציין כי מבית הנשיא נמסרה תגובה ולפיה האדריכלית נבחרה כיוון שהציגה לוועדת המכרזים מחיר נמוך יותר משאר המועמדים. כמו כן נטען כי "סמנכ"לית בית הנשיא, יונה בר טל, פסלה את עצמה מראש מכל השתתפות או נגיעה להליך בחירתה של שלו, ולא לקחה חלק בהחלטות".