ועדת הכספים אישרה את הוצאת התרופות מצילות החיים מהביטוחים המשלימים של קופות החולים, במסגרת פשרה שהשיג ח"כ חיים אורון (מרצ) עם שר האוצר, רוני בר-און. על פי הפשרה יעמוד תקציב סל התרופות בשנתיים הקרובות על 470 מיליון שקלים.
שר הבריאות, יעקב בן-יזרי, בירך על הסיכום על הוצאת תהתרופות מצילות החיים מהביטוחים המשלימים, תמורת הרחבת תקציב סל הבריאות בשנתיים הקרובות ל- 470 מיליון ש"ח.
"אני שמח שהגישה החברתית אותה הובלתי לביטול הביטוחים המשלימים בקופות החולים היתה מקובלת על הכל, והבינו כי הביטוחים המשלימים הם הליכה על חבל דק מאד, שהיה עלול להביא בסופו של דבר להפרטת סל התרופות והפלת המעמסה על הציבר", אמר השר.
לדברי השר, "הגדלת שירותי הבריאות הממלכתיים במיליארד ארבע מאות וארבעים מיליון ש"ח בשלוש השנים הקרובות, תצמצם את הפערים בחברה בכל הקשור לבריאות, ותאפשר גם לשכבות החלשות לקבל שירותי בריאות ממלכתיים טובים יותר, לא רק לאלה שידם משגת".
"סל התרופות יתוקצב בשלוש השנים הקרובות במיליארד ארבע מאות וארבעים מיליון ש"ח", פירט השר את הסיכום והוסיף, כי "זהו הסכום הגבוה ביותר שהוקצב אי פעם לסל התרופות, ועל כך אני גאה במיוחד לאור העובדה שזה קורה בקדנציה שלי כשר בריאות".