ראש הלשכה לפניות הציבור לענייני מזרח ירושלים, אריה קינג, ממשיך במאבקו נגד תנועת שלום עכשיו, וכעת לאחר שהגיש עתירה לבית המשפט בדרישה לבטל כל עתירה של הארגון, לאחר שהתברר שהוא אינו מוגדר כישות משפטית, תובע קינג גם מיו"ר הכנסת למנוע את השתתפות אנשי הארגון ונציגיו בדיוני ועדות הכנסת.



קינג קובע במכתב ליו"ר הכנסת, חברת הכנסת דליה איציק כי יש למנוע את השתתפות אנשי השמאל הקיצוני השייכים ל'שלום עכשיו' לנוכח החשדות הגוברים ולפיהם התנועה מפרה את החוק.



במכתבו פורס קינג בפני איציק את מסכת החשדות נגד ראשי 'שלום עכשיו', ועומדים בימים אלה לדיון. הוא מזכיר כי " 'שלום עכשיו' איננה עמותה רשומה, כך על פי נתוני רשם העמותות". הוא מציין גם כי "במכתבו של עו"ד צלי רשף שנמסר לבימ"ש השלום בי-ם, מציין עו"ד רשף ש"שלום עכשיו" איננה ישות משפטית ובכלל זה איננה עמותה". זאת כפי שפורסם בערוץ 7 לפני שבועות אחדים.



קינג כותב לאיציק כי למרות כל האמור הגישה תנועת שלום עכשיו עתירה תוך שהיא מגדירה את עצמה כעמותה רשומה. הוא מצטט פסקה מתוך אתר האינטרנט של שלום עכשיו ובו נקבע כי "רקע עובדתי... 2. העותרת 2 הינה עמותה רשומה....". קינג מצטט עתירה נוספת של הארגון ובה שוב הוגדר הארגון כעמותה רשומה. בדברים אלה יש לכאורה כדי להוכיח שהתנועה עברה על החוק כשהגדירה את עצמה כעמותה כשאינה כזו.



כמו כן מזכיר קינג במכתבו לאיציק את החשדות שהתגלו בדיווח בחדשות הערוץ השני של הטלוויזיה ולפיהם תנועת שלום עכשיו מציגה את עצמה בפני תורמים כארגון חינוכי, ולאחר שניתנת התרומה מועברים הכספים למטרות פוליטיות. זאת כמובן, בניגוד לחוק.



"לנוכח עמידתו האיתנה של מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר לפני שנתיים לצד החוק ומגניו, הנני מבקש לצטט את דרישתו של מזכ"ל שלום עכשיו, ומבקש מכבודה יו"ר הכנסת שתדרוש מיריב אופנהיימר לנהוג כ"נאה דורש, נאה מקיים" ", כותב קינג ליו"ר הכנסת.



עוד כתב כי "הלשכה לפניות הציבור לענייני מזרח ירושלים, שהח"מ מנהלה, מבקשת בזאת מכבודן שלא לאפשר את השתתפותם של חברי שלום עכשיו, עד אשר ימוצה עמם הדין בבית המשפט, במשטרה וברשם העמותות, שכן איך ניתן לקבל את העובדה שוועדות הכנסת מהוות פלטפורמה לאנשים שחשודים ברישומים כוזבים בבית המשפט ונחקרים בימים אלו ממש ע"י רשם העמותות".