רוסיה העבירה לאיראן משלוח שני של דלק גרעיני לצורך הפעלת הכור בבושהר. כך נחשף הבוקר בדיווחו של סגן נשיא הארגון האיראני לאנרגיה אטומית, אחמד פייאזבקש.
פייאזבקש טען כי המשלוח הנוכחי מכיל כמות זהה של דלק שנשלח במשלוח הראשון ב-17 בדצמבר. "המטען הועבר לאיראן על בסיס לוח הזמנים המתוכנן", אמר. גורמים ברוסיה אמרו כי בחודש פברואר הקרוב תעביר מוסקבה את משלוח הדלק השלישי לאיראן, מה שלדברי אותם גורמים יאפשר לאיראן להפעיל את תחנת הכוח הגרעינית הראשונה שלה שישה חודשים לאחר מכן.
כזכור, לפני כשבועיים פורסם כי הגיע לאיראן משלוח ראשון של 82 טון דלק גרעיני מרוסיה, שנועד לשנת הפעילות הראשונה של הכור. בכיר רוסי הממונה על תוכנית הייצוא הגרעיני של רוסיה אמר אז כי הכור הגרעיני המוקם בבושהר שבאיראן לא יהיה פעיל לפני סוף שנת 2008.
כתבנו מציין כי אין זו העיסקה הראשונה שנחתמת בימים אלו בין רוסיה לאיראן, מיכאיל דימיטריוב, ראש המשלחת הצבאית הרוסית שביקרה בשבוע שעבר באיראן, אמר כי נושא ההגנה האווירית ניצב בראש סדר העדיפויות בשיתוף הפעולה בין רוסיה לאיראן.
לדבריו, העיסקה הנוכחית של אספקת מערכת הגנה אווירית לאיראן (מסוגTOR M1 ) בעלות של 700 מיליון דולר, היא עיסקת הנשק הגדולה ביותר בין שתי המדינות. הוא אמר כי מומחים רוסים השוהים באיראן ידריכו בהפעלת המערכת החדשה. העיתון הרוסי "קומרסאנט" דיווח כי מוסקבה וטהרן חידשו את המו"מ ביניהן על אספקת ציוד צבאי רוסי לאיראן, הכולל מנועי מטוסים ומסוקים.