"לילות שלישי בירושלים לעולם לא יהיו אותו דבר!", כך הצהיר המגיש ג'רמי גימפל בסיומה של ההקלטה הראשונה של תכנית הטלוויזיה/אינטרנט החדשה "שלישי חי בירושלים" (Tuesday Night Live in Jerusalem). התכנית, פרי שיתוף פעולה בין INNTV ו- Land of Israel.com הוקלט בפני קהל של כחמש מאות איש שהגיע בשלישי בערב לאולם "היכל שלמה" בירושלים.
מטרת התכנית, מסבירים בהפקה, היא להביא את האור של היהדות, במיוחד את האור של ירושלים לרחבי העולם. התכנית כוללת רבנים, מוזיקה, שיעורים, השתתפות ערה של הקהל ששואל שאלות ומספר חוויות ועל הכול מנצחים המגישים ארי ארבמוביץ' וג'רמי גימפל. ארי וג'רמי מגישים את תכנית הרדיו "אור לגויים", תכנית בערוץ 7 בשפה האנגלית במהלכה הם מביאים את היהדות לקהלים נרחבים הכוללים יהודים וגם לא-יהודיים רבים מרחבי העולם. השניים מסיירים ברחבי העולם ומסבירים לקהלים לא-יהודיים כיצד התורה רואה את תפקידם של אומות העולם.
כעת ארי וג'רמי החליטו, יחד עם הטלוויזיה של ערוץ 7, לשדרג את הקהל שלם ממאזינים לצופים. מידי שבועיים אולם "היכל שלמה" יהיה פתוח לקהל הרחב, יש אפילו כיבוד חינם ומומלץ להזמין מקום מראש.
את האירוע מלווה "להקת הבית" של התכנית – "רוח" שמרקידה ומוסיפה נופח צבעוני לאירוע.
"התכנית הזו היא לא עלינו", הסביר ג'רמי לקהל באולם, "היא עליכם – יהודי ירושלים שמתקבצים יחד לדבר אל העולם. הגיע הזמן שהעולם ישמע לו רק את הקול הישראלי של פוליטקה ובלגן, הגיע הזמן להשמיע קול יהודי מירושלים. הגיע הזמן שהעולם יחווה מפגש עם ישראל היהודית האוטנטית".
את השתתפות הקהל ניתן בהחלט להגדיר כשיא הערב – עולים חדשים, עולים חדשים מאוד ואפילו עולה חדשה שגילתה את יהדותה לא מזמן שיתפו את הקהל באולם ואת קהל הצופים בתחושות, רגשות וחוויות.
הרב שלמה ריסקין, רבה של אפרת, עלה לשוחח עם הקהל בחלק השני של הערב. אחד המשתתפים שאל את הרב, "האם אתה ממליץ לרבנים בתפוצות לפרק את הקהילות שלהם ולעלות או שמא עדיף שיחזקו את הקהילה בחו"ל?". "זה כמו לשאול האם רב קהילה ממליץ לשמור שבת וכשרות או לא", ענה הרב ריסקין בנחרצות, "יישוב הארץ זו מצווה לא פחותה מכל האחרות!"
התכנית הראשונה (באנגלית, כמובן) תעלה ביום חמישי בערב באתר הטלוויזיה של ערוץ 7 באנגלית: www.israelnationaltv.com