ראיד סלאח, מנהיג התנועה האסלאמית ב"פנים הפלשתיני" (כך מכונה מדינת ישראל ע"י התנועה האסלאמית) חוזר ומאשים את ישראל בחתירה לייהד את ירושלים ולהקים את בית המקדש על חורבות מסגד אל-אקצה. בראיון לאתר האינטרנט "פלשתין אל-יום" של הג'יהאד האסלאמי (6 בינואר 2008) הזהיר סלאח מפני פעילות "המתנחלים הישראלים" המנסים לפרוץ לשטח מסגד אל-אקצה בחסות מה שכינה "כוחות הכיבוש הישראלי" על מנת לקיים טקסי דת ותפילות. פעולות אלה נתקלו ויתקלו לדבריו בהתנגדות של שומרי מסגד אל-אקצה ותושבי ירושלים המוסלמים.



עוד האשים סלאח את ישראל בהאצת פעילותה להשתלט על נכסים קרקעיים בירושלים באמצעות חוק נכסי נפקדים, כחלק ממימוש "חלומה השחור שלא יתגשם לעולם" להקים את בית המקדש. "אנו לא נוותר על ייעודנו כמוסלמים, ערבים ופלשתינים בנוגע לירושלים ואנו נדרשים לאחד את המאמצים, להתגבר על המשבר הפלשתיני הפנימי ע"י החזרת האחדות הפלשתינית והשיבה להסכם מכה ולסכל את המזימה לייהד את ירושלים ולהשתלט על מסגד אל-אקצה", אמר.



גם המועצה השרעית העליונה של פלשתין גינתה את "שלטונות הכיבוש" על שהתירו לקבוצות יהודיות "קיצוניות" לפרוץ למסגד אל-אקצה. השיח' תייסיר רג'ב תמימי, העומד בראשות המועצה, קרא לדון  בהשלכות המסוכנות של הפריצה למסגד, שבאה לדבריו בעקבות קריאה של שני חברי כנסת להתיר את התפילה בתוך מסגד אל-אקצה. המועצה הדגישה, כי מסגד אל-אקצה על כל שטחיו, חומותיו, יסודותיו והחלל שמעליו שייך לכל מוסלמים בעולם וליהודים אין כל חלק, נחלה או זכות בו.