חדשות טובות עבור מעשנים ולא מעשנים: ה-FDA אישר לשווק את התרופה צ'מפקס מבית פייזר, המותוות להפסקת עישון.
שיעור הצלחת הפסקת העישון בקרב מעשנים המנסים להפסיק לעשן ומשתמשים בתרופות קיימות, כמו מדבקות ניקוטין או זייבן, גבוה פי שניים מאשר שיעור הצלחתם של מעשנים אשר אינם משתמשים בתרופות או מקבלים תרופות-פלסבו במהלך ניסויים רפואיים.
נתון זה עשוי לגדול להיקף של 25%-35% נגמלים, במידה והמעשנים מקבלים ייעוץ אינטנסיבי ומשתמשים בשילוב של תרופות.
מחקרים שהוצגו בוועידה מדעית, שנערכה לאחרונה, הראו שבקרב המשתמשים בצ'מפקס, שיעורי הפסקת העישון לפרק זמן קצר, במשך 12 השבועות הראשונים, היו גבוהים בערך פי ארבע ביחס לאילו שקבלו פלצבו. ובנוסף, שיעורי ההימנעות מעישון במשך פרק זמן ארוך, במהלך השנה הראשונה, היו גבוהים ביותר מפי שתיים, ביחס לאילו שקבלו פלצבו.
חברת פייזר (Pfizer) היא חברת התרופות הגדולה והמובילה בעולם. חברת פייזר חוקרת, מפתחת, מייצרת ומשווקת את המותגים המובילים בתרופות המרשם, לבני אדם ובעלי-חיים, וכן מוצרי צריכה מהידועים בעולם. מוצרים חדשניים אלו, משפרים את איכות החיים של רבים בעולם ומאפשרים להם ליהנות מחיים ארוכים, בריאים ופוריים יותר.