חברת החשמל הודיעה כי ייתכנו היום הפסקות חשמל מקומיות קצרות ברחבי הארץ בעקבות העלייה בביקושים בשל מזג האוויר הקר. בחברה צופים שהביקוש יגיע היום ל- 10,200 מגהוואט בעוד שיכולת הייצור היא 10,600 מגהוואט. בתוך כך, במשרד התשתיות מעריכים כי הערב יישבר שיא צריכת החשמל בכל הזמנים שנקבע באוגוסט האחרון.

גל הקור שפוקד בימים אלו את הארץ, ממשיך לעשות שמות. שומר בן 20 נפגע באורח קל בעקבות הקור, במהלך משמרת באתר בנייה בשכונת הר חומה בירושלים. כמו כן, אישה בת 34 החליקה הבוקר על שכבת קרח בחניון משרד ראש הממשלה בבירה. צוותי מד"א פינו את השניים לבית החולים שערי צדק בעיר.

כזכור, במהלך סוף השבוע החולף, היו מקרים נוספים של פציעות ואף מוות בעקבות גל הקור. בלילה בין מוצ"ש לראשון, נמצא גבר כבן 40 ללא רוח חיים בכניסה למקלט ברחוב הפורצים בחולון. צוות מד"א שהוזעק למקום קבע את מותו של האיש, ככל הנראה מאיבוד חום (היפותרמיה).

קשישה בת 78 מבאר שבע, מתה אף היא ממכת קור לאחר שפונתה לבית החולים סורוקה במצב קשה כשחום גופה עומד על 25 מעלות. הרופאים הצליחו אמנם לחמם את גופה ל-30 מעלות, אך היא נפטרה מקריסת מערכות.



תינוק בן שלושה חודשים הובא על ידי אימו לחדר המיון בצפת כשהוא ללא רוח חיים. לדברי האם, היא מצאה אותו בבוקר כשהוא קר וללא רוח חיים. בבית החולים בודקים האם התינוק מת כתוצאה מהקור או שמא זהו מוות בעריסה.

ראש העיר ירושלים, אורי לופוליאנסקי, הנחה אתמול את גורמי הרווחה בעירייה לפעול לאיתור יתור מחוסרי בית ולשכנם במסגרות המתאימות להם, נוכח הקרה הפוקדת את ירושלים בשבוע האחרון. אגף הרווחה מינהל לשירותי קהילה בעיריית ירושלים הפועל במהלך כל השנה לאיתור וסיוע לאוכלוסיות בסיכון, יפעל בלילות הקרובים ביתר שאת לאיתור אוכלוסיות אלה. בעיריית ירושלים מציינים כי מדי שנה נמצאים ברחבי הארץ מחוסרי דיור אשר קופאים למוות ובעיריית ירושלים נעשים בשנים האחרונות מאמצים רבים למנוע תופעה זו.

כמו כן הנחה אתמול שר הרווחה והשירותים החברתיים, יצחק הרצוג, להקצות במיידית תקציב חירום מיוחד המיועד לאספקת אמצעי חימום לקשישים ונזקקים ברשויות מקומיות חלשות.