עולם האינטרנט הוא עולם דינאמי שמייצר מדי יום אלפי אתרים חדשים. חלק לא מבוטל מהם מתחזים לאתרים תמימים, למרות שהם מכילים תוכן לא רצוי.
השימוש הגובר באינטרנט דורש להמציא פתרונות לגלישה בטוחה. אי לכך מערכות טכנולוגיות רבות מציעות לגולש לחסום "ברשימה שחורה" כל אתר חשוד. באופן הזה נפגעת חווית גלישה חופשית.
בחברת "אינטרנט רימון" מציעים שיטה טכנולוגית ייחודית המשלבת חווית גלישה חופשית תוך הגנה מלאה בפני תכנים לא רצויים. מנכ"ל החברה קובי חקר מסביר, כי בשיטה החדשה של ניהול תכנים "כל לקוח על פי בחירת המסלול שלו מחליט איזה תכנים הוא רוצה לראות. כולל בתוך האתר עצמו. השליטה בסופו של דבר היא של לקוח וזוהי הטכנולוגיה החדשנית שעדיין לא קיימת בעולם".
חברות אינטרנט שמציעות הגנה בפני התכנים הלא רצויים באות לפעול במקום בו המדינה לא יכולה לעשות כלום. חקיקה מתאימה בנושא יכלה לעזור להשאיר את התכנים הלא חיוביים מחוץ לחוק.
שר התקשורת אריאל אטיאס שמשרדו אחראי על תחום האינטרנט מסביר, כי הסוגיה כבר עלתה לדיון ובג"צ קבע שבמדינה דמוקרטית ערך חופש הביטוי הוא ערך עליון ולכן המדינה לא יכולה להגביל את הגולש.