השר לאיומים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, צפוי להודיע על החלטתו בקרוב האם יישאר בממשלה לאחר המגעים עם הנהגת הרש"פ ותכניות ראש הממשלה לבצע הרס מאחזים בתקופה הקרובה. נזכיר כי באחרונה התבטא ליברמן בסוגיה זו ואמר כי סיעתו תפרוש מהממשלה לכשתראה ביצוע מהלכים בשטח ולא רק דיבורים.
ח"כ צבי הנדל, התייחס ביומן בערוץ 7 ראשית לפיגוע הצליפה היום בו נהרג תושב אקוודור בן 20 המתנדב בקיבוץ עין השלושה, בשעות הבוקר מאש מחבלים שנורתה לעברו, בעת שעבד בשטח חקלאי הסמוך לגדר המערכת במרכז רצועת עזה.
"זו הפקרות, כמעט וכובלים את ידי צה"ל, פיקוד דרום מתחנן להיכנס לעזה כי אחרת אי אפשר למגר את הטרור והדרג המדיני לא נותן להם להגן כי הכניסו לעצמם לראש כל מיני דברים כמו הבוץ הלבנוני והבוץ העזתי".
"הממשלה שלנו כל כך מסוכנת דווקא בגלל חולשתו של אולמרט, הוא מחכה לדו"ח וינוגרד ועושה את כל המעשים הכי עקומים כדי לרכוש את אהדת התקשורת ודרך זה אולי לנסות לרכוש את אהדת הציבור".
"אי אפשר לברוח מזה, מי שבורח מטרור הטרור רודף אחריו, כל מה שצה"ל עושה הוא במסגרת מה שהדרג המדיני מאפשר לו אך לא ניתן למגר את הטרור עד שלא תהיה שליטה גמורה בשטח... החמאס מקים צבא עם חיילים שעוברים אימון ממצרים לאיראן".
לאחר מכן פנה הנדל לליברמן ואמר כי לפתחו של ליברמן מונחת סוגיה רגישה ואחראית, "אני לא מבין מה הוא עושה בממשלה, אך הוא צריך לשקול לא רק להתנקות אישית אלא איך להקדים את הבחירות, צריך לשקול כל חיבור אפשרי עם כל מפלגה, צריך לעשות זאת בשום שכל".
"הבקשה שלי ממנו היא לא להיכנע ללחצים אלא לעשות את המינוף המקסימאלי של הצעד שלו, על מנת להפיל את הממשלה ולא רק להציל את נפשו... המצב הוא מאוד מסובך ואני מאוד רוצה שאביגדור ליברמן יעשה אותו בשום שכל, שיביא לקץ הממשלה הזו ולא רק יעשה 'חצי עבודה'".