חבר הפרלמנט הרומני, הישראלי נתי מאיר, סבור שמגעיו עם הרשות הפלסטינית ודרישתו ממנה לשקם את קבר יוסף צפויות לשאת פרי בשל תלותה הכלכלית של הרש"פ באיחוד האירופי.
כזכור, דיווחנו כאן בסוף השבוע שעבר על פגישתו של מאיר עם שגריר הרש"פ ברומניה ואף על כוונתו להיוועד עם יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו מאזן, ולבקש ממנו לפעול למען שיקום קבר יוסף מחדש, ואף לאפשר מידי פעם כניסת יהודים למקום.
מאיר מספר ביומן ערוץ 7 כי כפרלמנטר שמקורו בישראל הוא שומר על קשר עם הפונים אליו מהארץ וכך התוודע למציאות הקשה בקבר יוסף וכך נרתם למשימה. כאמור, מאיר סבור שמעמדו כאיש הפרלמנט הרומני מהווה לחץ משמעותי יותר על הרש"פ. "הפלשתינים מקבלים כסף מהאיחוד האירופי. רומניה חברה באיחוד. אם אנחנו נותנים כסף אנחנו בהחלט מעניינים אותם". עם זאת אומר מאיר כי "אם לא יעשו הפלשתינים דבר יש גורמים גבוהים יותר כמו הפרלמנט האירופי שבו אני נושא דברים, ושם נוכל להעיל עוד לחץ".
להערכתו של מאיר "ברק ואולמרט לא יתנו שחבר פרלמנט רומני יביא לשיקום קבר יוסף ולכן הם ינסו להקדים אותי".
בדבריו התייחס מאיר גם לטענות נגדו ולפיהן נמלט לרומניה לאחר שישב בכלא הישראלי. לדבריו המתקפות כלפיו כעת משוללות בסיס. הוא מספר כי אמנם ישב בכלא בעקבות פשיטת רגל של חנות חשמל אך שילם את חובו לכל נושיו עד לאגורה האחרונה. הוא מספר, לדבריו לראשונה בתקשורת, כי הסתבכותו הכלכלית נבעה ממצבו הבריאותי של בנו שהפך לצמח בעקבות תאונת דרכים של גרושתו. "פשטתי את הרגל והחובות הובילו אותי לבית הסוהר, אבל החזרתי כל אגורה לכל מי שהייתי חייב לו".