דיר עיזים לחלב, המתקדם ביותר בישראל, נחנך השבוע ביישוב סוסיא שבהר חברון. ההשקעה הכוללת בדיר המשוכלל מגיעה ל-3.5 מיליון ש"ח. הדיר מתוכנן להגיע ל-1,500 עזים לחלב, כאשר בשלב זה פועל הדיר עם 500 עזים. מכון חליבה המסוגל לחלוב 48 עזים בו זמנית, הוא היחיד בישראל בעל העוצמה הזו.



מכון החליבה הוקם על ידי חברת צח"ם אפיקים ובו המילה האחרונה בתחום הפיקוד והמחשוב. העיזים מואכלות בשיטה ממוחשבת ואף החליבה מתבצעת באמצעות פיקוד ממוחשב. החלב מוזרם ישירות למחלבה המייצרת גבינות קשות מיוחדות. הפרויקט הוקם ע"י יזמים צעירים תושבי סוסיא, משקיע אסטרטגי מארה"ב ומשרד החקלאות והחטיבה להתיישבות.



נציין כי בחודש אוקטובר 2007 הופקו בישראל 475,000 ליטר חלב עיזים לעומת 424,000 ליטר חלב עיזים באוקטובר אשתקד. זהו גידול של 12% בתנובת חלב עיזים המלמד על התרחבות השוק ועל גידול בצריכתו. ההערכה היא שבשנת בשנת 2007 תסתכם תנובת חלב העיזים בארץ בלמעלה מ-7,845,000 ליטר חלב עיזים.

יתרונות חלב העיזים:

חלב העזים קל לעיכול בהשוואה לחלב בקר. משום כך הוא נחשב לפחות משמין. זאת הודות לקוטר של כדוריות השומן שלו, הקטן פי חמישה מקוטר כדוריות השומן בחלב פרה.

חלב העיזים אינו יוצר תגובות אלרגיות: אנשים אשר רגישים לחלב בקר מסוגלים לעכל חלב עזים ללא תגובות אלרגיות. ככל הנראה אין תגובות אלרגיות לחלב עזים בזכות העיכול המהיר.

חלב העזים דומה לחלב-אם יותר מכל חלב אחר ועל כן מתאים יותר לשימוש בני אדם. כמו כן, חלב העזים ידוע כ"תרופת סבתא" למחלות ברירית הפה התוקפות תינוקות וילדים קטנים.