עשרות אלפי אנשים השתתפו בהלוויית ראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שנערכה ברובע ד'אחייה שבדרום ביירות. גם ברשות הפלשתינית שורר אבל כבד על חיסולו של עימאד מורניה. בהיכל התרבות על שם רשאד אל-שווא בעזה נפתח בשעה האחרונה בית אבלים.
כלי התקשורת הפלשתינים מזכירים כי מורניה היה בעצם ממוצא פלשתיני. דובר המועצה המחוקקת תיאר את החיסול כ"פשע נתעב הנוסף לפשעי הכיבוש הישראלי המתמשכים נגד מנהיגי העם הפלשתיני ונגד המתנגדים הערבים והמוסלמים. הרצח הוא הוכחה נוספת להיותו של הכובש מפר זכויות אדם וריבונות מדינה".
ארגון הג'יהאד האסלאמי קרא לכל פלגי ההתנגדות השונים, ובמיוחד הפלשתיניים, לנקום את דמו של מורניה באופן מהיר. בכיר הארגון, השיח' ח'אלד אל-בטש, אמר כי מדובר ב"פעולה טרוריסטית מובהקת המופנית נגד כל מנהיגי ההתנגדות הצבאיים, בפנים ובחוץ. הדבר דורש התלכדות של כל הגופים מול פשעי ישראל".
דובר חמאס, סאמי אבו זהרי, אמר כי "חיסול מורניה חושף את המנטליות הפראית של ישראל, שאינה מכבדת גבולות של מדינות אחרות. כולם חייבים לפעול למען הרתעת ישראל וריסונה".
גם ועדי ההתנגדות העממית גינו את החיסול ואמרו כי "פעולה ישראלית זו טיפשית ויהיו לה השלכות הפוכות מאלה שתיכננה ישראל". דובר ועדי ההתנגדות העממית, אבו מוג'אהד, אמר כי "פיצוץ אזורי ענק עלול לקרות באזור כולו. אני מבטיח הפתעות לישראל ולחייליה בימים הבאים, מה גם שחיזבאללה נהיה צבא גדול ולא ישתוק על חיסול מנהיגיו".
גדודי ההתנגדות הלאומית, הזרוע הצבאית של החזית הדמוקרטית לשחרור פלשתין, קראו "לאומה הערבית כולה לעמוד בפני פעולות הטרור הישראליות", נכתב בהודעה שנשלחה מגדודי ההתנגדות. "אנו דורשים מכל פלגי ההתנגדות לנקום את דמו של מורניה על-ידי ביצוע פיגועים נגד ישראל בכל מקום".