מאז חיסול מורנייה נוקטים מנהיגי החמאס והג'יהאד האסלאמי אמצעי זהירות נוספים ונמנעים משימוש בטלפונים הסלולריים. כך מדווח היום היומון "אלחיאת" היוצא בלונדון.

מקורות איראנים וסורים גילו לעיתון "אל-שארק אל-אווסט" שמורנייה נפגש עם בכיר סורי ביטחוני רם דרג לפני שחוסל. לדברי מקור איראני, מורנייה הגיע לדמשק מטהרן לפני כ-25 ימים כדי לדון במצב בעזה ובסוגיות הנוגעות לחיזבאללה וכדי לפגוש את ראש הלשכה המדינית של החמאס בדמשק, ח'אלד משעל.

המקור טען שייתכן וישראל תכננה את החיסול דרך שגרירות זרה בדמשק. מקור איראני אחר מסר שמורנייה היה אמור לפגוש בכירים סורים ובכירי חזבאללה בדמשק.

מקור אמריקאי גילה שמורנייה ביקר בעיראק פעמים רבות ואימן את המנהיג השיעי הקיצוני, מוקתדא אלסדר. עוד גילה שמורנייה התלווה לנשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, בביקורו האחרון בסוריה שבמהלכו נפגש עם בשאר אל-אסד.



לא הורשה להיכנס לבסיסים כי לוחמי חיזבאללה לא זיהו אותו



העיתון "אלאח'באר" הלבנוני המקורב לאירגון חיזבאללה פירסם היום כתבה נרחבת לזכרו של עימאד מורניה. העיתון מביא בעצם כתבה המבוססת על שהייה לצידו של מורניה זמן קצר לאחר מלחמת לבנון השנייה. לפי הכתבה, שבועות לאחר סיום המלחמה החלו בעיות הבריאות של מורנייה להתגבר.

מורנייה, מדווח אל-אחבאר, תמיד ביקר במוצבים הקדמיים של החיזבאללה בדרום לבנון, בחן את היערכות צה"ל, הציע הצעות והחזיק ב"קופסת ההפתעות" לישראל.

לפי העיתון, נסראללה ומורניה היו מקורבים ביותר. נסראללה העניק למורניה חופש פעולה בתחום הצבאי. מורניה סיפר כי נסראללה היה מתגלגל מצחוק כשמורנייה סיפר לו שלוחמי חיזבאללה לא מזהים אותו ולא נותנים לו להיכנס למוצביהם בעת סיורים שהיה עורך.

לאחר מלחמת לבנון השנייה הביע מורנייה את הערכתו ללוחמי חיזבאללה ונחישותם. "לישראל לא נשאר נשק בו היא לא השתמשה אבל למרות זאת הם (לוחמי חיזבאללה) לא משו מעמדותיהם", הוא מצוטט כאומר.

העיתון מספר כי מורנייה כהרגלו לא הירבה במילים. עם זאת, הוא צוטט בעיתון כאומר לגבי המלחמה: "כבר ראינו את המוות בעינים. ראינו גם את התבוסה, אבל ברגע שראיתי את הטילים הראשונים נורים לעבר חיפה אמרתי בליבי: 'זהו, ישראל הפסידה במלחמה'".

העיתון מוסיף כי בראשו של מורנייה היו כל העת המחשבות איך לתרגם לדרך פרקטית את הסיסמה של "מחיקת ישראל מהמפה". בדברים שמצוטטים בשמו אומר מורנייה כי הוא יודע שהאמריקאים מייחסים לו שורה ארוכה של פיגועים, אבל "הם אינם מצליחים להבין שאני חלק מאירגון שמקבל את החלטותיו בצורה מחושבת ושקטה". מורנייה הוסיף כי הקו המנחה את חיזבאללה הוא חיסול הכיבוש הישראלי וסיוע לפלשתינים מאחר שסוגיית פלשתין היא באחריות כל הערבים והמוסלמים.

העיתון טוען כי מורניה לא הטיל את צילו על מנהיג האירגון חסן נסראללה וגם לא שימש כאיש מספר 2 באירגון.

העיתון מודה כי חיסולו של מורנייה מהווה את "המכה הכואבת ביותר בתולדות אירגון חיזבאללה" וכי אם מורנייה היה נשאר בחיים הוא היה "זועם" על הפירצה הביטחונית. עוד נכתב כי החיסול וצורתו פוגעים בכבודו של מורנייה.

מדובר בעיתון המשקף את הלכי הרוח בתוך חיזבאללה ומכאן נתן ללמוד על עוצמת ההלם באירגון.