בית המשפט העליון קבע הבוקר כי האסיר, חבר מחתרת בת עין, עופר גמליאל לא יהיה רשאי לצאת לחופשות, זאת עקב הגדרתו כ'אסיר בטחוני', ובכך קיבל את ערעור המדינה על החלטת בית המשפט המחוזי שקבע כי יש לאפשר לגמליאל לצאת לחופשות סדירות.

עופר גמליאל מרצה בכלא איילון ברמלה מאסר של 15 שנה ולא מקבל חופשות מאז מעצרו לפני כ-6 שנים.



בספטמבר 2003 הרשיע בית המשפט המחוזי בירושלים את ירדן מורג, את שלמה דביר ואת עופר גמליאל בניסיון לרצח ובעבירות נשק. השופטים אמרו כי כוונת הנאשמים הייתה לעשות פיגוע תופת שבו יפגעו ויקטלו ערבים לנקום על פיגועי הטרור ביהודים.



השלושה נתפסו באפריל 2002 לפנות בוקר בשכונת א-טור שבמזרח ירושלים, כשהם גוררים אחריהם עגלה ובה לבני חבלה, בולר ובלוני גז.

בעקבות הרשעתו הוגדר גמליאל כ"אסיר ביטחוני". הוא עתר לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה שיתאפשר לו לצאת לחופשות סדירות מהכלא. בית המשפט קיבל את עתירתו, והורה להוציאו לחופשות סדירות.



המדינה ערערה על פסק הדין לבית המשפט העליון, בטענה שהוצאתו של גמליאל לחופשות סדירות עומדת בניגוד למדיניות לגבי אסירים ביטחוניים ובניגוד לעמדת שב"כ בעניינו של גמליאל.



הבוקר קיבל בית המשפט העליון את ערעור המדינה, ביטל את פסק דינו של בית המשפט המחוזי וקיבל את עמדת המדינה שאין לאפשר לגמליאל לצאת לחופשות סדירות מהכלא



השופט פוגלמן כתב בהחלטתו כי "משקלו של אינטרס ההגנה על הציבור גובר, כפי שכבר הובהר, על אינטרס האסיר לצאת לחופשה, גם בלא שהוצג על ידי המשיב מידע קונקרטי באשר לפעילות עתידית מתוכננת של המשיב".