ליוזמת השיירה שיצאה היום אל הפועל בפעם הרביעית, קדמו שיירות קודמות שכללו יותר מ-4,000 איש, תושבי רעננה, מודיעין, ירושלים וראשון לציון שהגיעו לעיר בשיירת הזדהות שיצאה מצומת יד מרדכי. כשהגיעו משתתפי שיירת התמיכה לעיר, חילקו המארגנים מפות של אזורי הקניות בתוך העיר, לכל קבוצה ניתן אזור קניות על מנת שנוכל לפזר את הקניות בכל החנויות שבעיר ולא לרכז אותם במרכז קניות אחד.
אילן כהן, ממארגני האירוע סיפר אתמול (ה) כי בשיירה קודמת בה השתתפו 400 איש הוכנסו לעיר 2 מיליון ₪. "כל העם יגיע לשיירה מחר, זו תהיה 'אם כל השיירות'", אמר הוסיף: "מחר בבוקר נגיד לתושבי שדרות - אזרחי ישראל לא שוכחים אתכם".
"המצב קשה יש משבר אמון גדול וזו סכנה... יש אמירה ברורה, ככל שהשיירה תהיה גדולה יותר כך הצעקה תהיה גדולה יותר, אני קורא לכולם: שמאל, ימין, דתיים וחילוניים להגיע מחר", "המצוקה שלהם זו המצוקה שלנו" הדגיש כהן.
"אני רואה את שדרות כאם כל ההתעלמויות של החברה הישראלית... היא כוללת את ההתעלמות ממאבק הסטודנטים, מניצולי השואה ועוד, השיא שלה היא שדרות".
כהן ציין כי יש גם אפשרות להשאיר את הקניות במקום, ובכך לסייע לתושבים, "אך אני לא בא להגיד לאנשים מה לעשות, שכל אחד יתרום בדרך שנראית לו, הכוונה היא שמחר נראה כאן בילוי אמיתי ועוצמה גדולה של עם ישראל".