בפעילות כנגד תשתיות הטרור שנערכה היום בדרום רצועת עזה, חשפו כוחות מגדוד שקד של חטיבת גבעתי, כוחות הנדסה וכוח שיריון מגדוד "עשת" של חטיבת "עקבות הברזל" חמש מנהרות.
במהלך הפעילות עצרו הכוחות כ-40 חשודים בפעילות טרור, אשר נלקחו לתחקור ראשוני על ידי כוחות הביטחון בשטח הארץ.
כמו כן, במספר מקרים במהלך הפעילות נפתחה אש לעבר הכוחות אשר השיבו באש לעבר מקורות הירי. לא היו נפגעים לכוחותינו.
בסוף שנת 2007 חשפו כוחות צה"ל שבע מנהרות פעילות בין רצועת עזה למצרים, אשר עד לחשיפתן שימשו את ארגוני הטרור להברחת מחבלים ואמצעי לחימה לשטח הרצועה וממנה. המנהרות פוצצו על ידי כוחות הנדסיים של צה"ל.
לפני כחודשיים אמר דובר גדודי עיז א-דין אל-קסאם, המשמשים זרוע טרור ולחימת גרילה של תנועת החמאס, בראיון לעיתון הסעודי היוצא לאור בלונדון "אל-חיאת" (17 בדצמבר 2007), כי בתקופה האחרונה נשלמה הכנתה של תוכנית צבאית להגנה על רצועת עזה מפני מבצע צבאי ישראלי. הדובר, אבו עוביידה, "מבטיח" לכוחות צה"ל שייכנסו לרצועה שורה של "הפתעות" ובהן: מנהרות חדשות שנחפרו בשטח הפלשתיני היכולות לשמש עמדות לירי לעבר הכוחות הישראליים, ירי אש נ"ט ושימוש ב"נשק חדש" (לא פרט) בו לא עשו לוחמי החמאס שימוש. כמו כן, יוקם חדר מבצעים משותף לארגוני הטרור הפלשתיניים.