ראש עיריית אשקלון, רוני מהצרי, קיים הערב ישיבה להערכת מצב בעקבות נפילת 3 רקטות בתוך העיר. הישיבה נערכה בהשתתפות מפקד מחוז דרום, פקע"ר דדי שמחי, מפקד מרחב לכיש, דוד ביתן, מפקד משטרת אשקלון, חיים בלומפלד, תפס"ר דני ששון מכיבוי אש, סגן מנהל מחוז דרום במד"א, מושון וקנין, נציגים נוספים מגורמי הביטחון החירום וההצלה יחד עם מנהלי המכלולים במערך החירום של עיריית אשקלון במרכז ההפעלה.
בתחילת הישיבה אמר ראש העיר כי המצב באשקלון השתנה. "עד כה הירי על אשקלון היה ירי ספורדי. הערב, לראשונה, נורו טילים במטחים מתוזמנים, דבר שהיה תרחיש שייחסו לאשקלון משנת 2005, והערב חווינו זאת. למזלנו האירוע הסתיים כמעט ללא נפגעים".
"קיימתי הערב שיחות עם שר הביטחון אהוד ברק, עם אלוף פקע"ר יאיר גולן, שרת החוץ ציפי ליבני", סיפר מהצרי, "ונאמר לי על ידם כי אין להם עמדה חדשה לנושא הפעלת מערכת ההתראה "צבע אדום" ושר הביטחון אף הוסיף כי מבחינתו לא צריך לשנות את הערכות העיר אשקלון".
עוד הוסיף מהצרי שהוא מאמין כי הפיתרון למצב הינו הגברת הלחץ ופגיעה קשה וחזקה במחבלים בעזה. "ברור לנו שהמחיר להגברת הלחץ הישראלי על משגרי הטילים עלול להכניס את אשקלון לכוננות ולמצב שבו יהא עליה לספוג ירי. אנחנו מוכנים למחיר זה למשך תקופה מוגבלת. אנחנו מודעים לעובדה שמצב כזה יצריך הפעלת מערכת התראה ותושבי אשקלון יצטרכו לשלם את המחיר של פעולה בעזה. אשקלון ערוכה למצב זה ומסוגלת להתמודד עימו".
"אולם אני שב ואומר לעירייה אין את המידע ואין את המודיעין שיש לצבא ולממשלה. אמרתי ואני חוזר ואומר", הדגיש מהצרי, "שאם הדרג המדיני חושב שיש צורך בהפעלת מערכת התראה, שיפעילו. אשקלון מוכנה וערוכה לנושא ותושבי אשקלון ידעו להתמודד עימו אם וכאשר נצטרך".
אלוף משנה דדי שמחי, מפקד מחוז דרום בפיקוד העורף אמר בישיבה כי ההחלטה על הפעלת מערכת צבע אדום באשקלון הינה החלטה של הדרג המדיני. "הדרג הצבאי הביע דעתו בנושא".
הלילה יתקיימו הערכות מצב נוספות עם גורמי הביטחון ומחר בבוקר תתקיים הערכת מצב נוספת במרכז ההפעלה בעירייה לראשי המכלולים במערך החירום של העירייה.