חבר הכנסת, איבראהים עבדאללה צרצור, מזהיר מפני אפשרות למבצע צבאי קרקעי ברצועת עזה במהלך הזמן הקרוב ועל רקע זה הוא מודיע על קיומם של מגעים בין פתח' וחמאס על מנת להחזירם לשולחן המו"מ לגישור על הפערים ביניהם.

בראיון עיתונאי (28 בפברואר 2008) אמר צרצור, כי "חילוקי הדעות בזירה הפלשתינית משרתים את האינטרס הישראלי" וקרא לשני הארגונים לוותר על ה"אגו הארגוני" שלהם המחליש, לטענתו, את החזית הפלשתינית ולחזור לאחדות הלאומית.



צרצור הזהיר גם מפני השלכות המשך העמקת הפיצול בין הגדה המערבית לרצועת עזה וצידד בהקמת ממשלת אחדות לאומית בראשות ראש ממשלה עצמאי ובעריכת בחירות חדשות לנשיאות ולפרלמנט הפלשתיני ובחידוש פעילות אש"ף.

בהתייחסו ליסודות הסכסוך אמר צרצור, כי קיימים עקרונות יסוד ישראליים המתנגשים עם עקרונות היסוד הפלשתיניים אשר הצטמצמו עם הזמן להסתפקות בגבולות 1967. לדבריו, עקרונות היסוד של ישראל הם בגדר טענות שווא שהיא חייבת לוותר עליהם אם היא רוצה לחיות בשלום באזור. הוא האשים את ראש הממשלה אולמרט ושר הביטחון ברק כמי שאינם רציניים במדיניותם בנושא השלום וכל מה שמעניין אותם הינו לשמור על מעמדם הפוליטי ועל כיסאותיהם.



לצרצור הייתה גם אבחנה פסיכולוגית באשר למצבם של הישראלים. לדבריו, הישראלים סובלים מתסביך הנמשך למעלה מ-3,000 שנה ואין הערבים אחראים לכך. "הם יכולים", טען צרצור, "להביא קץ לסבל שלהם, אם יקבלו את היוזמה הערבית המשרתת את האינטרס שלהם, הגם שאינה עונה על דרישות המינימום הפלשתיניות".