חבר הכנסת ניסן סלומיאנסקי מגדיר את הפסקת האש שהתקבלה בין ישראל לחמאס "בושה שאין כדוגמתה".
סלומיאנסקי מזכיר כי בעבר כבר הציגו ראשי מערכות הביטחון עמדות ברורות בסוגיה זו ושללו מכל וכל הסכמים מעין אלה. זאת מתוך הבנה שהחמאס ומנהיגי הטרור מבקשים הפסקות אש אך ורק כאשר הם מודעים למצבם הקשה וזקוקים להפסקה זו כדי להתארגן, להיערך ולהתחמש.
"הממשלה החליטה לעשות משהו ולתקוף, אז עכשיו לתת להם להתאושש ולמלא מצבורים? במקום ללכת ולחסל אותם?", תוהה סלומיאנסקי המזכיר גם את פרשת השובע הקרובה העוסקת בסוגיית עמלק והשמדתו.
הוא מזכיר כי עמלק פוזר בין העמים וכעת אינו עוד עם אלא דעה ותפיסה ששמה לה למטרה את חיסול והשמדת ישראל. "זה היה הנאצים וכעת כולם יודעים מי זה. זה הטרור. כסאו של הקב"ה לא יהיה שלם עד שלא נכחיד אותם".
סלומיאנסקי מתריע מהמשך אבדן ההרתעה הישראלית לנוכח מדיניות זו של ממשלת ישראל. "אנחנו הופכים למשל ולשנינה בעולם".
לטעמו התנהלותו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מוכיחה כי הוא פועל אך ורק מטעמי שרידות פוליטית. "הוא צריך להציג מו"מ למען העבודה, אבל למען ש"ס ורוב הציבור הוא צריך להוכיח שאין מו"מ. לכן הוא קורץ ואומר שאין מו"מ וכלפי חוץ יש מו"מ. הכול נובע משיקולי הישרדות ולא בראיה ממלכתית של טובת המדינה. זה האסון הגדול ביותר כאשר ההנהגה פועלת מתוך מניעים אישיים".