אמה של הנערה צביה שריאל, מאלון מורה היושבת כבר למעלה משלושה חודשים בכלא נווה תרצה פנתה למפקדת הכלא, רונית מצליח, בדרישה לקיים את פסיקת בית הדין לענייני עם ומדינה שהכריע ביום שישי האחרון שיש לשחרר את הנערה מיד וללא כל תנאים, וזאת לאור קבלת סמכותו של בית הדין על ידי השופטת ושב"ס.
מפקדת הכלא העבירה את החלטת בית הדין לבית המשפט בכפר סבא שבו נידון עניינה של הנערה שעדיין נמצאת בנווה תרצה, וטרם שוחררה.
הנערה שוחררה בצעד חסר תקדים כדי להשתתף בדיון בעניינה. ביה"ד לענייני עם ומדינה, בראשות הרב ישראל אריאל, שהתכנס ביום שישי בצהריים בירושלים שמע את עדותה של שריאל שהובאה במיוחד לדיון לאחר פסיקת שופטת בית המשפט בנתניה.
יו"ר עמותת חוננו שמואל מידד (זנגי) אמר לערוץ 7 כי הנערה הוזמנה לדיון בשל עתירה שהגיש עו"ד אביעד ויסולי לבית הדין הרבני. בעתירתו ביקש ויסולי לקבוע כיצד על שריאל ונערות כמוה לנהוג מול מערכת המשפט.
בית הדין החליט להורות על שחרורה של הנערה באופן מיידי, ללא דיחוי וללא כל הגבלה. "ביה"ד אמר בדיון שהוא לא מגביל את אי ההכרה בסמכות בית המשפט והיא מוצדקת ותלויה בכושר העמידה של הנערה וביכולתה לעמוד בפני כל הקשיים בבית הסוהר", נמסר בהודעה מטעם ארגון חוננו. הנערה הוחזרה לפני שבת לכלא נווה תרצה וטרם שוחררה.
שריאל, תושבת אלון מורה, יושבת במעצר בשל אי הכרתה בסמכות בית המשפט. ביום שישי הורתה, בצעד חסר תקדים, שופטת בימ"ש השלום בנתניה לשחרר את הצעירה לבית הדין בראשותו של הרב ישראל אריאל.