נשיא המדינה, שמעון פרס אירח היום את קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל בקיבוץ שדה בוקר. השניים הניחו זרים על קבר בן גוריון והקנצלרית קיבלה מהנשיא סקירה מפורטת על הנוף הנשקף ממתחם הקבר הכולל את נחל צין ורמת עובדת. בהמשך סיירו השניים בצריף של בן גוריון וקיבלו הסברים מנכדתו של הנשיא פרס, נועה ולדן אשר עובדת במוזיאון כמדריכת סיורים.

הקנצלרית ביקשה לדעת על החיים בקיבוץ של פעם ועל האמצעים שנלקטו להפרחת המדבר ובסיום הסיור ישבו השניים בסלון הצריף, פרס בכורסה של בן גוריון והקנצלרית בכורסה של פולה וחתמו על ספר המבקרים. קנצלרית גרמניה כתבה : "הרבה תודות מהלב על ההדרכה בבית זה, מרגש אותי מאוד להיות בבית מייסד מדינת ישראל. בכבוד רב אנגלה מרקל".



בהצהרות משותפות שנתנו השניים הודה הנשיא לקנצלרית גרמניה על הטיפול האקטיבי שמעניקה מדינתה לנושא החזרת החיילים החטופים והדגיש "אזרחי ישראל מודים לגרמניה ומעריכים מאמציהם".

פרס הרחיב בנושא הגרעין האיראני וגם כאן ציין בחיוב את הקו הברור שנוקטת ממשלת גרמניה נגד התחמשותה הגרעינית של אירן והוסיף כי חשוב לייצר חזית אירופאית אחידה בסוגייה זו, כולל הפעלת סנקציות כלכליות חריפות. בסיום דבריו, ציין הנשיא כי למרות הזכרונות הקשים בין שתי המדינות, הקשר עם גרמניה החדשה הוא קשר חשוב ביותר למדינת ישראל וציין, כי בן גוריון היה אדם אמיץ כאשר ייסד קשרים אלו בין שתי המדינות על רקע אופוזיציה חריפה וקולות המחאה שנשמעו לא פעם מפי ניצולי שואה באותה עת.



קנצלרית גרמניה, אנגלה אנקל ציינה כי גרמניה מתכוונת להיות פעילה ביותר בקידום במזרח התיכון וכי היא שמחה על ההזדמנות שנפלה בחלקה לבקר בארץ ולפגוש את תושביה. "האומץ והרצון שלכם לכבוש את השממה והטבע מראה על הכוח והרצון שלכם לחיות בארץ ישראל וגרמניה מתכוונת לתמוך ולהמשיך לתרום לשיתופי פעולה בין שתי המדינות בתחומים מגוונים הקשורים למלחמה במידבור ובכלל זה טכנולוגיות לייצור מים".



בתום ההצהרות פגשו השניים את ילדי הקיבוץ והתקבלו בשירי שלום ובסיום נפגשו עם חברי קיבוץ, בפגישה זו ביקשה הקנצלרית לדבר אישית עם כל אחד ואחד ולשמוע על החיים בקיבוץ ועל החיים במדבר.