צרפת תומכת בצירופה של ישראל לארגון המדינות הפרנקופוניות, דוברות הצרפתית, והיא מקווה שהדבר ייצא לפועל בקרוב, אמר שגריר צרפת בישראל ז'אן מישל קזה בדברים שנשא בפתיחת הכנס העולמי השני של היהדות הפרנקופונית שנערך היום (ד') במכללה האקדמית נתניה.



השגריר העלה על נס את היחסים החמים בין ישראל לצרפת שמצאו את ביטויים בעובדה כי הנשיא פרס היה הנשיא הראשון שאירח הנשיא החדש סרקוזי שהביע בעצמו תמיכה בצירופה של ישראל לארגון המדינות הפרנקופוניות. השגריר קזה ציין כי בעולם יש כיום כמאתיים מיליון דוברי צרפתית מהם כ – 800 אלף בישראל.



נציג ארגון הקהילות היהודיות בצרפת (הקרי"ף), ז'אן פיאר אללי, אמר בתגובה לדברי השגריר כי למרות תמיכת ממשלת צרפת בצירופה של ישראל לארגון העולמי הפרנקופוני ולמרות שפריז מממנת 80% מתקציב הארגון, הדבר טרם נעשה. ראשי הקהילה נפגשו בעניין עם הנשיא סרקוזי, ראש הממשלה שלו ונשיא הארגון העולמי, נשיא סנגאל לשעבר. "אם מצרפים לארגון מדינות כמו אלבניה ומקדוניה למה לא לצרף את ישראל ?" שאל. הוא הציע לבטל את הסעיף המחייב תמיכת פה אחד של כל 68 החברות ולהעמידו על רוב של שני שליש בלבד. ישראל לא התקבלה עד כה לארגון בשל התנגדותה של לבנון על רקע המלחמות בין שתי המדינות.



נשיא המכללה האקדמית נתניה פרופ' צבי ארד וסגן יו"ר אגודת הידידים קלוד ברייטמן ציינו כי המכללה הגישה בקשה רשמית להצטרף לסוכנות האוניברסיטאות הפרנקופוניות הקשורה בארגון הפרנקופוני העולמי והיא מקווה לתשובה חיובית בהקדם. במכללה לומדים כיום 150 סטודנטים מצרפת והיא מקיימת פעילות תרבותית ענפה בקרב הקהילה דוברת הצרפתית בנתניה.