שר הביטחון, אהוד ברק, ביקר הבוקר עם הרמטכ"ל, רב אלוף גבי אשכנזי, מפקד פיקוד מרכז, האלוף גדי שמני, מפקד אוגדת איו"ש - תא"ל נועם תיבון ומפקדים נוספים באזור חטמ"ר יהודה.

במהלך הביקור הגיע ברק לתצפית באשכולות ובמצודות יהודה, שם שמע סקירות על האתגרים השונים בגזרה. במהלך הביקור נפגש עם לוחמי חטיבת כפיר העוסקים בפעילות מבצעית בגזרה, וכן שמע סקירות ביטחוניות מפי המפקדים באזור. 





השר שוחח עם חיילי גדוד לביא מחטיבת כפיר, ובפתח דבריו אמר להם, "אני הגעתי לכאן היום כדי להגיד לכם הלוחמים תודה. סוג המשימה הזה להיות כל הזמן, חודשים ארוכים, בפעילות ביטחון שוטף, עם הפסקות הרבה יותר קצרות מול אוכלוסייה אזרחית שלא בדיוק אוהבת אותנו. צריך להתייחס אליה לאוכלוסיה בצירוף של נוקשות והחליטות מבצעית בכל מקום שיש בעיה מבצעית, אבל בהתייחסות אנושית בכל מקום אחר, זה דבר מאוד מאוד תובעני. אני גם יודע שהיו בעיות לאורך הדרך ואני מאוד שמח שמטפלים בהן בצורה רצינית, אחראית ואמיתית, גם בתוך הגדוד ובתוך החטיבה ובפיקוד".

"הדבר הזה הוא חשוב מאוד, המשימה שלכם חשובה מאוד אנחנו יודעים מה קרה כשלרגע אחד לא הצלחנו לשמור איזושהי פינה ושני ישראלים מבוגרים עולים שעשו את כל הדרך מרוסיה (המדענים שנהרגו בפיגוע בדימונה). כול ההישגים שלכם בסיכול ובמניעה של התארגנות של חמאס וגם חדירות, חשובים מאוד לביטחון של כל האזרחים. אני פשוט רוצה לומר לכם תודה בשם האזרחים של המדינה. תמשיכו ככה".

בתום ביקור בחטמ"ר יהודה אמר השר, כי "יש פה בחברון פעילות מבצעית חשובה מאוד, יומיומית ע"י הכוחות הסדירים היותר טובים שלנו וכוחות מילואים לאורך הגדר שבאים הנה בעומס גבוה אחרי הרבה זמן באימונים ופעילות מבצעית אחרת מאז המלחמה. אני חושב שכולנו חווים תודה לאנשים שנאבקים פה יום יום- אלוף הפיקוד, מפקד האוגדה, מפקד החטיבה, מפקדי הגדודים והעיקר הלוחמים עצמם, שפעולים יום ולילה כדי להיאבק בחמאס, להיאבק בטרור ולהבטיח ביטחון לתושבים הישראלים פה באזור חברון ולתושבי ישראל כולה".



בתשובה לשאלה שאאל אחד החיילים, "מדברים על לתת הקלות לפלשתינים וליצור איזושהי דינאמיקה מול כוחות הביטחון הפלשתינים מה הכיוון שלך בעניין הזה וכמה אתה מאמין שזה יכול לקדם את התהליך?", ענה השר "אני מאמין שאנחנו חייבים לנסות. אנחנו בוחנים את זה כל הזמן, כמובן סייג לזה הוא הסיכון הביטחוני שלנו. בסוף יש לנו אחריות עליונה לביטחון אזרחי ישראל. אנחנו בוחנים עכשיו גם דברים שקשורים לחופש התנועה, למרות שפה אנחנו די מוגבלים, גם דברים שקשורים להפשרת ציוד שהספקתו התעכבה, גם כלי רכב גם חלק מהציוד שקשור לסילוק מטענים ודברים דומים, וגם ציוד אחר שאיננו יורה אנחנו בוחנים את היחס המיוחד לאנשי מסחר ופעילות עסקית כדי שהתנועות שלהם לא תעוכבנה, אפילו במקומות שבהיכרך יש בהם סיכון מסוים. ישנה ועידה כלכלית גדולה במאי בבית לחם שאנחנו מתכוונים לתת לה את כל הגיבוי והסיוע. אני חושב שכל הדברים האלה ובעיקר הפרויקטים הכלכליים הגדולים בתרקומיא, בג'למה וביריחו. כל הדברים האלה ביחד יתרמו לאווירה יותר טובה ויותר נכונה לקראת הבאות".

חייל נוסף שאל, "אתה שומע פה מקצינים שאם הם לא היו פעולים אז החמאס היה משתלט פה על השטח מה זה אומר על התהליך הזה?".

ועל כך ענה ברק, "אנחנו לא אמורים לחלק ציונים או לעסוק בנבואות על ההתפתחות של ההיסטוריה של למדינת ישראל. לממשלת ישראל יש אחריות עליונה לחפש כל סדק שאפשר דרכו להוביל להסדר עם הפלשתינים לצד אחריות עליונה לביטחון האזרחים, ולכן צריך לעמוד בעיניים פקוחות, בלי אשליות, למצות את הסיכוי להסדר ולהיות מוכנים כל הזמן ללחוץ על ההדק ברגע שצריך".