שר הביטחון, אהוד ברק, נפגש הערב (יום א') עם הורים שכולים ממלחמת לבנון השנייה, ואמר בין היתר, "אני מסכים עם התחושה הקשה בציבור שראש הממשלה היה צריך להתפטר לאחר המלחמה ולדעתי, הוא צריך להתפטר בקרוב". ברק הוסיף כי "כמו שחלוץ ופרץ קיבלו אחריות והתפטרו, גם ראש הממשלה צריך לעזוב, אחרת הציבור ישפוט אותו".
עם כל זאת, סירב ברק לבקשת ההורים השכולים לנקוב במועד המדוייק בו הוא מתכוון לפרוש מהממשלה. ברק הסכים לומר רק ש"בקרוב אקבל החלטה. זה תלוי באופק המדיני".
משה מוסקל שאיבד את בנו רפנאל במלחמה, השתתף גם הוא בפגישה עם אהוד ברק. לדבריו, "הייתה זו פגישה של שעתיים, נוקבת וקשה". מוסקל סיפר כי ברק אמר כי "דוח וינוגרד היה קשה ולא מיצה את עצמו". מוסקל הוסיף כי הייתה מחשבה לפרסם הודעה לתקשורת מטעם ההורים השכולים לשר הביטחון אך שר הביטחון לא הסכים. תוכן ההודעה אמור היה להיות: "בשם הערכים והאמת לציבור, על שר הביטחון לעמוד בהבטחות שניתנו בהצהרת שדות ים ואם ראש הממשלה לא מתפטר עד יום העצמאות השישים למדינת ישראל, יש לפעול להקדמת הבחירות".
"ברק לא הסכים לנוסח למרות שאמר שהוא מסכים עם רוח הדברים", אמר מוסקל והוסיף כי שר הביטחון העיד על עצמו שהוא "לא איבד ערכים ואני מסכים אתכם אבל בגלל כל מיני סיבות, אני אקבע מתי נפרוש".
"יצאתי מהפגישה בתחושה של אכזבה שהאיש לא מוכן לקחת אחריות ולעמוד במעשה", הוסיף מוסקל.
דוד איינהרון ששכל את בנו במלחמה אמר גם הוא כי הפגישה הערב איכזבה אותו. "מצד אחד בידי ברק הדרך לשים סוף לממשלה הזו, מצד שני הוא השאיר לנו תקווה".