ב'שלום עכשיו' מנסים לנצל את ביקורה הנוכחי של מזכירת המדינה האמריקאית, קונדוליסה רייס, כדי להוביל ללחץ נוסף על ממשלת ישראל ומפרסמים דו"ח לפיו הממשלה מבצעת גל בנייה ברחבי יהודה ושומרון. על מנת לעבות את הדו"ח ולהציג מצג המדמה היקף בנייה נרחב ביותר מצרפים אנשי 'שלום עכשיו' לנתוני הבנייה גם נתוני בנייה בירושלים.



לעומת האמור בדו"ח קובע יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, כי הדו"ח שקרי ומעוות וכולל חצאי אמיתויות. דיין קובע כי ממשלת אולמרט היא הממשלה הגרועה בתולדות ישראל ביחסה להתיישבות "הממשלה הגרועה להתיישבות מאז ימי המנדט הבריטי". לדבריו כאשר הדו"ח מציין בניה שלכאורה אושרה הרי שמדובר בבנייה שהאישורים לה חסרים את חתימתו של ראש הממשלה שמונע במכוון את האשרור הסופי של הבנייה ביו"ש. "מאז ההחלטה שפורסמה לפני מספר חודשים כל החלטת בניה צריכה לקבל את אישורו האישי של ראש הממשלה אולמרט, והוא תוקע את הבניה הזו ונמנע מחתימה על האישורים. בעבר היה צריך לקבל רק את האישור של שר הביטחון. עכשיו שר הביטחון יודע שהוא יכול לאשר את בניה כי ממילא היא תיתקע אצל ראש הממשלה".



דיין מתייחס לנתון המופיע בפתח הדו"ח ולפיו לא פחות מ-960 יחידות דיור חדשות נבנות ביו"ש. "מדובר בהמצאה שאנחנו לא יודעים מה מקורה. הנתון היחיד שאולי ניתן להתייחס אליו כנכון זו הבניה בגבעת זאב. אבל גם במקרה הזה לא די בכך שמדובר בכמות פחותה בהרבה ממה שכתוב בדו", אלא שמדובר בכלל בפרויקט ישן שהופסק על ידי הקבלנים בגלל בעיות תקציביות ועכשיו מחדשים אותו. כל השאר לא היה ולא נברא".



עוד מציין דיין כי חלק ניכר מהנתונים מושתתים ככל הנראה על מיזמי בניה שאינם מצריכים אישור ממשלתי כיוון שהם כלולים בתוך תכנית המתאר של הישובים.



"יש ביו"ש גידול טבעי של חמישה עד עשרה אחוזים בשנה. אי אפשר לחנוק התיישבות של שלוש מאות אלף איש בגזרות מינהלתיות. אם אין פתרונות נמצא את הדרכים לבניה בפתרונות יצירתיים". דיין מציין בדבריו את הכלל לפיו "כשהכול אסור הכול מותר".



על פי הדו"ח ברחבי יש"ע נמצאים כחמש מאות מבנים בשלבי בנייה שונים ובכל מבנה קיימות עשרות דירות. כמו כן נכתב בדו"ח כי 184 קראוונים חדשים מוקמו בישובי יו"ש.



כאמור, הדו"ח משלב גם בנייה בירושלים כדי לעבות את היקף הבניה. על פי הנתונים למעלה משלושת אלפים יחידות דיור הוספו בשכונות שונות של ירושלים כדוגמת הר חומה גבעת זאב, רמות ונווה יעקב. באופן מפתיע משלבים אנשי 'שלום עכשיו' גם בנייה בצור באחר, שכידוע אינה בנייה יהודית במה שמוגדר שם תנופת הבניה.



בניסוח שנדמה כי מטרתו היא להוסיף זעם אמריקאי מצידה של מזכירת המדינה שכאמור מבקרת היום בישראל, מתמקדים מנסחי הדו"ח בועידת אנאפוליס, שכידוע מוגדרת אצל רבים "הבייבי של קונדוליסה", וקובעים כי מאז הועידה ההיא ישראל אינה מקיימת את ההקפאה בבנייה שלה התחייבה.