ראש הממשלה נאלץ להופיע בפני המליאה לאחר ש-40 ח"כים דרשו ל'קיים דיון בהשתתפותו תחת הכותרת: "ממשלה ללא דרך וללא אסטרטגיה המכהנת לצרכי הישרדות בלבד".



אולמרט, תקף את עצם קיומו של הדיון. "נער הייתי וגם זקנתי בבית הזה ולא זכיתי לראות דיון כה אמורפי חסר תוכן ותכלית...ישראל שואפת להגיע להסדרי שלום עם כל שכניה ופעולת בנושא הזה ולראשונה מזה שנים חודש התהליך המדיני מול הפלשתינים", אמר אולמרט.

יו"ר האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, תקף בנאומו את התנהלותה של הממשלה, "הדשדוש ואובדן הדרך מכים בכל תחום, בחינוך, ברווחה, בבריאות".



לדבריו, "הממשלה מקבלת בשוויון נפש את המצב הכלכלי בעולם, הממשלה מוכנה לקבל את הצניחה בכלכלה, שתפגע בכל אזרח, תפגע בתקציבי הכלכלה ותפגע בביטחון".



יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ גדעון סער, אמר כי "תוכנית הקיום של הממשלה היא הישרדות, להעביר את הזמן וליהנות מפירות העבר. אולמרט, יש לך עדיין רוב בכנסת, אבל לנו יש רוב באזרחי מדינת ישראל. צריך לזכור שבסוף כל הקומבינות יש קלפי".



בסיום הדיון תמכו הצהרה של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, 56 ח"כים בעד, 40 נגד ושני נמנעים.

בעקבות נאומו הקצר של ראש הממשלה אמר ח"כ יולי אדלשטיין (ליכוד) כי "נאומו הקצרצר של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מבזה את הכנסת ושם ללעג ולקלס את הדיון הציבורי בישראל", אמר והוסיף "אולמרט מזלזל בציבור מתוך שכרון כח קואליציוני, המתבסס על טובות הנאה ושלמונים לח"כים חברי הקואליציה".



יושבת ראש הכנסת, דליה איציק, בירכה את חברי הכנסת בברכת 'פסח כשר ושמח' לקראת היציאה לפגרה.אגב הברכות העירה איציק לנוכחים, כי "אתם חייבים להודות שהמושב האחרון לא גרם בושות רבות וגם זה משהו".

בעקבות דבריו של אולמרט אומר ח"כ אריה אלדד: "כנראה שלאולמרט לא היה מה להשיב לדברי הביקורת שהוטחו בו מכל עבר או שכנראה החליט לבזות את הכנסת ולא להשיב לביקורת. בין כך ובין כך המנהיג החלול שבד"כ לא התקשה למצוא מילים לעטוף את ריקנותו, ממשיך ללעוג לכל עם ישראל, שהיה טיפש מספיק כדי לבחור בו, וחלש מספיק כדי לא לסלק אותו".