ממשלת החמאס בעזה החליטה להקים ועדה מיוחדת שתנהל את הרכוש הפרטי - בעיקר נדל"ן - של "הבורחים" מעזה. הכוונה היא לאנשי פתח' שעזבו את הרצועה אחרי השתלטות החמאס. הוועדה תהיה מורכבת מאנשי משרד המשפטים, משרד הפנים ומשרד השיכון.
בהודעת ממשלת החמאס נאמר כי הוועדה תקבע את מספרם ואת מעמדם של הנדל"ן והרכוש השייך ל"בורחים" כדי לשמור אותם ולמנוע כל פגיעה בהם.
ניסיון לגיבוש מסמך משותף לרש"פ ולחמאס
במהלך הפסגה הערבית בדמשק לא התקיימו מגעים ישירים בין מנהיגי החמאס בדמשק ליו"ר הרשות הפלשתינית. כך דיווחו מקורות פלשתינים ליומון "אלחיאת". שרי החוץ הערבים הטילו על שרי החוץ הפלשתיני והתימני לגבש מסמך משותף לחמאס ולרשות הפלשתינית עבור משתתפי הפסגה. השר הפלשתיני, ריאד אלמאלכי, ניהל מגעים עם אבו-מאזן והשר התימני, אבו-בכר אלקרבי, ניהל מגעים עם החמאס, אך הצדדים לא הצליחו לגבש נוסח המקובל על שניהם.
החמאס התעקש כי ההצעה התימנית לפתרון המשבר מהווה מסגרת לדיאלוג בלבד, בעוד שאבו-מאזן המשיך לטעון כי יש ליישם את סעיפיה ודרש מהחמאס להחזיר את המצב ברצועת עזה לקדמותו.
על בסיס עמדתו של יו"ר הרש"פ והיעדר תמיכה בעמדת החמאס מצד המשלחות הערביות, נוסח בהצהרה המסכמת של הפיסגה סעיף המביע תמיכה כללית בהסכם שנחתם בין הצדדים בצנעא בהתאם להצעה התימנית.
בינתיים נמשך המתח בין החמאס והפתח', נוכח הידיעות כי אנשי חמאס תיכננו להתנקש בבכירי פתח' בשהותם במצרים. בכיר חמאס, אימן טה, הכחיש אתמול מכל וכל את הידיעות על מעצרו של חבר גדודי אל קסאם, אימן נופל, במצרים על רקע תכנון חיסולו של אחד מבכירי פתח' במצרים.
טה אמר כי אימן נופל הוא חבר בגדודי אל קסאם באזור מרכז הרצועה, והוא חלק מ-110 חברי גדודי אל קסאם שנעצרו על ידיד הביטחון המצרי ושוחרר בהדרגה.