מצרים הכריזה היום על כוננות בגבולה עם רצועת עזה, מחשש שארגונים פלשתינים יפוצצו את גדר הגבול. עדי ראיה דיווחו על תיגבור כוחות מצרי גדול ומאמץ ביטחוני חסר תקדים באיזור הרחוק מקו הגבול כ-500 מטרים בלבד. מוקדם יותר, כך דיווחו מקורות פלשתינים, הזהירו מספר ארגונים באמצעות הרמקולים במסגדים מפני התדרדרות במצב בשל המשך המצור על עזה.
בכיר החמאס, ח'ליל אל-חייה, הזהיר אמש במסיבת עיתונאים מפני פיצוץ "קרוב וחסר תקדים" ברצועת עזה אם המצור יימשך, כך מדווח ערוץ "אלג'זירה". הוא הזהיר כי גבולות עזה ייפרצו, כפי שאירע במעבר רפיח לפני חודשיים, והדבר עלול להתרחש גם בישראל. בתשובה לשאלה בדבר אפשרות של עימותים עם כוחות הביטחון המצריים במקרה שהגבול ייפרץ, אמר אלחיה כי "איננו מאיימים על איש". הוא הדגיש שהפלשתינים מבקשים למצוא פת לחם ולא להילחם. הוא הוסיף כי להערכתו לא יהיו עימותים, אלא אם מצרים וצבאה "ירצו לעמוד בפני הרעבים ולדחות את דרישותיהם". את המצב ברצועה הגדיר כ"בלתי נסבל".
בתגובה לדברי אל-חייה נכתב היום במאמר המערכת ביומון הממסדי המצרי "אל-אהראם", שמצרים עושה מאמצים רבים כדי להקל על סבלו של העם הפלשתיני בעזה, אך היא מסרבת בתוקף לגלגול הבעיה אל מגרשה. המאמר מעיר כי בפברואר שעבר, הרשתה מצרים למאות אלפי תושבי עזה להיכנס לשטחה כדי למלא את צרכי המחייה שלהם, אך היא לא תרשה לכך לקרות שוב. "ביטחונה של מצרים הוא קו אדום שאין לחצותו ומי שיעבור את הגבול ישברו את רגליו, כפי שאמר שר החוץ אחמד אבו אל-ריט".