ישראל הציעה ללבנון נסיגה ישראלית משטח הר-דב, המכונה "חוות שבעא" תמורת שחרורם של שני החיילים הישראלים הנמצאים בידי חיזבאללה, כך טוען העיתון הלבנוני "סדא אל-בלד" המסתמך על מקור צרפתי בכיר.

המקור הצרפתי סירב למסור פרטים נוספים להצעה הישראלית, או לציין את שם המתווך שהעביר את ההצעה.

גורמים בכירים בירושלים מכחישים את הידיעה. לדברי גורם מדיני בכיר, אין מדיניות כזו, ואין שום החלטת ממשלה המאפשרת העלאת הצעה כזו. בדיונים שנערכו בעבר בישראל אחרי שהחיזבאללה העלה את הדרישה של הר-דב תמורת החטופים, נשלל הרעיון מכל וכל. הנימוק היה, שבכך יזכה חיזבאללה בניצחון היסטורי, כאשר תמורת שיחרור החטופים הצליח להביא לנסיגה ישראלית. "כל ההרתעה הישראלית תאבד במקרה כזה" – אומר גורם מדיני.

אתמול גם דווח כי כוח האו"ם, המוצב לאורך גבול בין לבנון לישראל, החל בעבודות להקמת גדר בחלקו הצפוני של הכפר רג'ר - המחולק בין ישראל ללבנון גורם צבאי ישראלי אישר את הפרטים וציין כי העבודות בין שטח הכפר למעיין בלבנון, מבוצעות בתיאום עם ישראל.

2,100 תושבים מתגוררים בכפר רג'ר, שני-שלישים מהם בחלק הלבנוני. עם זאת, כל תושבי הכפר מחזיקים בתעודות זהות כחולות ונחשבים כאזרחים ישראלים. עוד נודע כי מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, מינה את שגריר בלגיה באו"ם, יוהאן ורבק, לתיאום פעולות הארגון בלבנון. ורבק הבלגי יחליף את הנורווגי, גייר פדרסן.

בתוך כך גוברת המתיחות בין סוריה ללבנון, כאשר יחידות מיוחדות בצבא סוריה תגברו כוחותיהן בגבול עם לבנון. על פי היומון הלבנוני, אל-מסתקבל, תיגבור היחידות המיוחדות של צבא סוריה נעשה באיזור דיר אל-עשאיר. לדברי היומן בין סוריה ללבנון נטוש ויכוח על אזור זה, שכל מדינה טוענת לבעלות עליו.

ביום חמישי דיווח היומון הלבנוני אל-אח'באר דיווח כי מטוסי קרב סוריים חגו ביום רביעי לפני הצהריים מעל הגבול הלבנוני-סורי. לדברי היומון, זו הפעם הראשונה מזה מספר שנים שמטוסים סורים חגים מעל איזור זה.