מערכת נשק חדשה, מבוססת על מרגמה בקוטר 120 מילימטר ונשלטת על ידי מחשב, פותחה לאחרונה בזרוע היבשה, כך דווח באתר דובר צה"ל. מערכת ה"קשת" היא מרגמה אוטונומית, בעלת יכולת כינון וניווט עצמאית. מערכת ה"קשת" אף מספקת יכולות ירי בקצב מהיר שמאפשרות ביצוע ירי פצצת מרגמה ראשונה בתוך פחות מדקה, ובזכות רמת הדיוק הגבוהה לפגוע במטרה עם פצצת המרגמה הראשונה.
"אפשר להגדיר אותה כמרכבה סימן-4 של חיל הרגלים", אמר ראש ענף נשק בחטיבה הטכנולוגית, סא"ל טל אהרון. "ה'קשת' היא בהחלט מערכת הנשק המתקדמת ביותר של החי"ר". המערכת נמצאת בשימוש בגזרות השונות החל מהשנה האחרונה. עד כה שימשה את כוחות הצנחנים והנח"ל בגזרות הלחימה השונות, והיא מיועדת להגיע לחטיבות החי"ר הנוספות בהמשך השנה.
הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, אישר לפני שבועיים את תוכנית ההצטיידות של זרוע היבשה ברכב הקרבי המשוריין (רק"ם נמ"ר) ובטנקים, המהווה אבן בניין מרכזית בהתעצמות כוחות היבשה.
מצה"ל נמסר כי החלטת הרמטכ"ל מכניסה את זרוע היבשה לראשונה מזה עשרות שנים, לתוכנית הצטיידות רחבה של אמצעי לחימה יבשתיים בדגש על ניוד יחידות חיל הרגלים וחיזוק יכולות התמרון היבשתי. החלטה זו היא חלק מהתוכנית הרב שנתית של צה"ל והינה המשך לייצור טנק המרכבה ולכניסת הנמ"ר לשימוש.
כניסתו של הנמ"ר לשימוש הואצה ותחילת ההצטיידות צפויה החל מראשית שנת 2009. כניסה זו צפויה לחזק את עוצמת כוחות היבשה, תוך הגנה על הלוחמים ומתן מענה למשימות המבצעיות ולאיומים בזירות שונות.