ועדי ההורים של בתי הספר הממלכתיים-דתיים בפתח תקוה החליטו הבוקר על סיום השביתה וחזרה ללימודים מיד בתום חופשת חג הפסח, בעקבות חתימתו אתמול של ראש העיר פתח תקוה, יצחק אוחיון, על התחייבות, כי לראשונה בתי הספר הפרטיים והחרדיים יקלטו תלמידים שעלו מאתיופיה.
ממטה המאבק נמסר כי הוא רואה בהתחייבות של ראש העיר הישג גדול למאבק למען קליטת העלייה השיוויונית בפתח תקוה. "העובדה כי כלל בתי הספר יקלטו עולים חדשים תתרום להצלחת הקליטה של העולים ותעשיר את בתי הספר הקולטים", אמרו.
נזכיר כי במהלך שבוע שעבר, בתי הספר הממלכתיים דתיים בפתח תקוה, מורשה, מעלות-חיים, כפר-גנים ונצח שבתו מספר פעמים שביתה מלאה ולא התקיימו בהם לימודים. השביתה באה בדרישה מעיריית פתח תקוה לממש את הבטחתה לקליטה מיידית של יוצאי אתיופיה בכל ביה"ס בעיר.
הפגנת מחאה של הורים התקיימה ביום רביעי האחרון ברחבת העירייה, במחאה על אוזלת ידה של העירייה בטיפול ובסירוב של ביה"ס הפרטיים והחרדיים לקלוט ילדים יוצאי אתיופיה.
ח"כ שלמה מולה אמר על השביתה בבתי הספר בפתח תקוה כי "הרשויות המקומיות, בגלל שיקולים פוליטיים זרים, אינן מתמודדות עם בעיית קליטת עולי אתיופיה". "אני מתכוון להגיש הצעת חוק עם פתיחת מושב הקיץ שעיקרה שכל גוף חינוכי, גם אם מדובר בעמותה או במערכת חינוך עצמאית, לא יקבל כסף מהמדינה או מתקציב הרשויות המקומיות, לא במישרין ולא בעקיפין, אם לא ינהג בשוויון בקליטת תלמידים עולים בכלל ויוצאי אתיופיה בפרט", אמר ח"כ מולה.