בג"ץ קיבל היום את תוכנית הממשלה למיגון שדרות ויישובי עוטף עזה מרקטות. השופטים דחו את דרישות תושבי שדרות להתיר להם אופציה של מיגון עצמי של בתיהם, במטרה לזרז את לוח הזמנים של המיגון.
עם זאת, בג"ץ קורא לממשלה לעשות הכל על מנת לקצר את לוח הזמנים למיגון הבתים, וזאת לאור הסכנה בה נמצאים התושבים.
בפסק הדין קבעה השופטת פרוקצ'יה בין היתר, כי "לא מצאנו עילה להתערב בתפישת ביצוע זו שננקטה על ידי הממשלה משדרכי הביצוע של מדיניות המיגון נתונים להכרעתה... על פי המומחיות, הידע והנתונים המצויים ברשות גורמי הביצוע במסגרתה".
עם זאת, היא מוסיפה כי "אין להוציא מכלל אפשרות כי במקרה פרטני כזה או אחר, ובהתקיים הצדקה מיוחדת לכך, אפשר שועדת חריגים האמורה לקום במסגרת פרוייקט המיגון עשויה להיזקק, לדון ולשקול בקשה ספציפית למיגון עצמי שתוגש אליה, באם מתקיימות נסיבות יוצאות דופן המצדיקות התייחסות חריגה שכזו".
כמו כן מתייחסת השופטת בפסק הדין במידה של הרחבה בסוגית שאלת לוח הזמנים הסביר לביצועה של תוכנית המיגון. בעניין זה קובעת השופטת פרוקצ'יה כי לוח הזמנים של הפעולה המנהלית כפוף למבחן הסבירות - קרי חייב להתבצע בתוך זמן סביר, ומוסיפה עוד כי העובדה שהממשלה התעכבה כל כך בגיבושה של מדיניות המיגון פועלת בעניין זה לרעתה.
יחד עם זאת, לאור מורכבותו הרבה של הפרוייקט, ובהיעדר כל מידע ונתונים שעל בסיסם לשקול ברצינות ובאחריות מהו לוח זמנים סביר לביצוע המיגון בשדרות, אין עילה להתערבותו של ביהמ"ש גם בעניין לוח הזמנים שנקבע על ידי הממשלה, למרות טענות העותרים בעניין זה.
עם זאת מציינת השופטת, כי "הגדרת הזמן המינימלי ראוי שתיעשה על ידי הממשלה מתוך מודעות והכרה בחובתה לספק הגנה ראויה ומהירה לתושבי האיזור החשוף לסכנה ומתוך תחושת דחיפות ראשונה במעלה שיש לתת לעניין זה. זוהי חובה 'מוגברת' החלה על המדינה בנסיבות שנוצרו ... חובה מוגברת זו מקבלת משנה עוצמה לאור התקופה הארוכה שחלפה בטרם גיבשה את מדיניותה בנושא המיגון, כשבינתיים הטילים נוחתים בשדרות ותושביה נאנקים תחת משא הפחד והייאוש. בנסיבות אלה, יש לעשות כל שניתן, ובגדר האפשר, כדי לקצר את לוח הזמנים שנקבע לצורך השלמת שלב א' של המיגון. עם זאת, אין בידינו להורות לממשלה בצו לעשות כן, בהיעדר תשתית נתונים מלאה ומבוססת הנדרשת לצורך כך".
